dimarts, 1 de juny del 2021

El barco de la plaça, el transatlàntic del barri


El barco de la plaça del Barco del barri de Santa Eugènia de Girona ha anat a menys, per resignació momentània (?), quan no indignació, dels seus veïns i veïnes.

La plaça de Santa Eugènia és un dels centres neuràlgics d'un barri que al seu dia va ser poble, i ja fa molts anys que diferents barcos hi han amarat, per gaudi de la mainada, de la mainada de cada moment!

El barco de la plaça s'ha anat canviant al ritme de les normatives que regulen els jocs infantils urbans i del desgast que han anat patint, i la darrera renovació, amb una barqueta més que un barco, ha generat certa controvèrsia, i alguna que altra riota, entre els veïns i veïnes del barri.

La nova barqueta ha animat la confrontació política entre el govern i l'oposició municipals, i ens ha entretingut a propis i estranys... Però sincerament, aquesta nova barqueta és, possiblement, el més petit dels problemes que, lamentablement, arrossega encara sense solució el barri de Santa Eugènia, i segurament el problema més gran és el de la seguretat, amb reiterats incidents de baralles i actes vandàlics, els darrers la crema d'uns contenidors i cotxes, i l'enèsima baralla al carrer.

Més enllà de la Girona de postal i aparador (molts tancats, d'altres sobrevivint, i uns darrers esperançats amb noves obertures), la ciutat pateix importants problemes de convivència i seguretat, i Santa Eugènia n'és un dels principals epicentres. L'associació veïnal ja no sap quin verb més conjugar, ni a qui conjurar en les seves crides per posar-hi remei, o com a mínim posar-hi fre. Brams d'ase no arriben al cel, i els de l'AAVV no semblen arribar a qui correspongui de l'Ajuntament...

A la plaça del Barco hi ha una barqueta petita, cert, però al barri hi ha un transatlàntic embarrancat de dimensions descomunals que és impossible no veure'l, per poc que hom giri la mirada cap aquest eugenial barri.

La solució, ben segur, ni és fàcil ni és simple, però no per això s'ha de defugir; ans al contrari. Girona no es pot permetre que Santa Eugènia, amb el seu barco, o la seva barqueta, naufragui...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada