dilluns, 3 d’agost del 2020

Vacança


No ho dic jo, sinó l'Estatut dels treballadors (i treballadores!) i fins i tot el diccionari, per si no quedés prou clar: la vacança, "cessació, suspensió, temporal d'una activitat" és un "dret irrenunciable de tot treballador per compte d'altri a un quant temps de descans anual retribuït, que sol ésser de trenta dies, ordinàriament a l'estiu" .

En el meu cas aquest estiu tampoc seran trenta dies, sinó vint-i-vuit, i procuraré exercir el meu dret irrenunciable gaudint de tots i cadascun dels dies que, a partir d'avui i avui inclòs, tinc per davant de vacances!

Vacances és el plural de vacança, que com la paraula vacant prové del verb vacar ("no estar ocupats un càrrec, una plaça, una dignitat, etc.") que al seu temps també prové de vagar, (de "vacare", estar buit, ociós), és a dir, "tenir temps, algú, de fer alguna cosa".

És evident que de temps, aquests propers dies, en tindré, i confio que sabré trobar més d'una cosa per omplir ociosament aquest buit... La lectura, sota el para-sol a la platja o a l'eixida de Can Llonch a Cantallops, serà una bona manera d'omplir el buit, i naturalment badar en serà una altra!

Un xic més buit restarà, això sí, aquest bloc, que com és habitual durant les meves vacances només actualitzaré tres dies a la setmana, els dilluns, dimecres i divendres.

Començo les vacances amb la incertesa si seran o no confinades, i amb l'esperança que la frontera amb França romangui oberta i franca, si més no a finals de la tercera setmana d'agost...

El darrer dia d'agost serà el primer del retorn a la feina. Fins aleshores mantindré plegat i convenientment desat el "rollup" corporatiu del programa que coordino, i que em fa de fons a les reunions per videoconferència... Ell també es mereix un descans, unes bones vacances!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada