divendres, 28 d’agost del 2020

El refrany de la setmana, sobre les carbasses

"A l'agost, carbasses!", diu el refrany, i la que aquesta setmana ha donat Leo Messi al Barça, en forma de burofax, és històrica!

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ara ja deu saber que "val més traça que carbassa!"

També són històriques (per fins ara inèdites!) les carbasses que creixen al petit hort de casa. La carbassera, que tot ho acapara i sembla no tenir límits, s'ha enfilat tanca amunt i i ja albira el pati de la veïna de rere casa, i fins i tot ha conquerit, molt a pesar meu, un trosset de la gespa que aquest estiu hem estrenat.

Li ho permeto sempre i quan, literalment, "em doni carbasses"... A casa ens agrada molt, la carbassa, ja sigui en forma de crema, o bé a trossos bullida juntament amb la verdura, i sobretot per acompanyar la carn d'olla. I és que a banda del seu gust dolç, també cal tenir present que "cent quintars de carbassa no fan una unça de greix."

No sé com acabarà aquest serial de finals d'estiu entre Leo Messi i el Barça, de moment és com el rosari de l'Aurora!; l'únic que m'atreveixo a afirmar, ara i aquí, en relació a les carbasses, és que "no hi ha cap carbassera que faci melons!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada