divendres, 28 de juny del 2019

La frase cèlebre de la setmana, sobre la ignorància i la malícia!

Photo by Internet Archive Book Images on Foter.com / No known copyright restrictions
Ara que, amb més o menys serenitat, el mandat municipal ja comença a rodar, i amb ell una gran quantitat de pactes diversos i multicolors, començarem a veure'n la seva solidesa i durabilitat, que quatre anys són llargs...
I si fins ara la campanya era una cursa de mig fons i la constitució dels ajuntaments una de velocitat, els quatre anys són una carrera de fons en la que convé mesurar bé les forces i les energies, amb la finalitat de mantenir el ritme fins al final.

Els plens municipals, la majoria cada mes o cada dos mesos, seran la permanent prova del nou, la veritable prova de foc, dels equilibris municipals de governs amb curiosos i estranys companys de llit, o de minories que inevitablement jugaran a la geometria variable...

La municipal també és política en majúscules, i en cada municipi cada grup municipal procurarà, en cada votació, trobar l'equilibri entre els seus legítims interessos polítics i l'interès comú (que com el sentit a vegades és el menys comú...), no sempre del tot alineats.

Al capdavall, com si es tractés d'una guerra, el que els grups municipals acaben decidint és en quines batalles planten cara, en quines no, doncs com va dir Baltasar Garcián, "aprovar-ho tot sol ser ignorància; reprovar-ho tot, malícia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada