dijous, 6 de juny del 2019

Consells Escolars Municipals


Visc aquests dies, els meus darrers com a regidor de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, fent balanç de la feina feta, i no puc ni vull oblidar la meva modesta aportació a l'impuls del Consell Escolar Municipal (CEM) de Sarrià de Ter.

Deuria ser a l'any 2004 quan essent, entre d'altres, regidor d'ensenyament, vam reactivar el Consell Escolar Municipal de Sarrià de Ter, reforçat aleshores per la presència de l'Escola Bressol municipal Confetti, inaugurada mesos enrere.

És cert que des d'aleshores el CEM de Sarrià de Ter ha viscut períodes de més activitat, períodes de menys, com pràcticament els darrers dos anys, mort quasi per inanició.

Amb la notícia del nou institut de Sarrià de Ter vaig reclamar la necessitat de reactivar de nou el CEM, reactivar-lo sobretot per acollir el nou centre escolar, amb tot el que això suposa de creixement de la comunitat educativa, alhora que la necessitat d'una major coordinació i col·laboració entre els centres, serveis i agents educatius del poble.

Afortunadament el CEM es va convocar de nou, primer per a fer una presentació de la proposta del nou institut, i la setmana passada ja amb una convocatòria ordinària.

I precisament en el CEM de la setmana passada, en el darrer torn d'intervencions, vaig aprofitar per acomiadar-me, ja que en formava part en tant que regidor (i és ben sabut que plego!), i per agrair tot el que, amb la comunitat educativa de Sarrià de Ter, hem compartit i construït al llarg d'aquests anys!

Formar part del CEM de Sarrià de Ter ha estat una de les grans satisfaccions que m'ha donat la condició de regidor de l'Ajuntament, juntament amb tot el treball que es va fer, entre els anys 2003 i 2007, en matèria de serveis socials.

El CEM de Sarrià de Ter, amb l'arribada del nou institut, té (i de moment sembla que l'aprofita) l'oportunitat de fer un salt qualitatiu, de guanyar incidència i pes polític contribuint a definir les línies generals de l'educació, en el seu sentit més ampli (si voleu el que al seu dia va inspirar la Carta de Ciutats Educadores), del poble, aportant estratègia i reclamant recursos.

Farà bé el nou plenari municipal, que es construirà d'aquí uns dies, d'invertir-hi en interès i compromís, doncs l'educació serà, estic convençut, una de les grans qüestions de l'agenda política de Sarrià de Ter, qui sap si també abraçant (ara) l'estratègia i la visió de l'Educació 360.

La setmana passada m'acomiadava del CEM de Sarrià de Ter (veurem si de forma definitiva o temporal... "y ahí lo dejo!") i avui mateix m'estrenaré com a nou membre, representant del sector famílies dels consells escolars dels centres de secundària públics, del Consell Municipal d'Educació (CME) de Girona!

Procuraré aportar, des d'aquesta nova responsabilitat, la visió i les necessitats educatives de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, com a membre del Consell Escolar del centre i de l'AMPA, i també, de forma més global i per extensió, les inquietuds i necessitats educatives del barri del Pont Major.

Ja us explicaré!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada