dimecres, 15 de març del 2017

I el pobre poble, què?


Carles Puigdemont abans de ser president de la Generalitat, fins i tot alcalde de Girona, va ser periodista; de fet encara ho és, doncs és hàbil i intel·ligent en el verb i en el llançament de titulars: "Allò que la justícia espanyola condemna ho indultarà el poble de Catalunya votant en un referèndum."

Puigdemont no té el punt d'arrogància que a vegades exhibia el president Mas, abans d'ahir llençat a la paperera de la història, ahir renascut, avui interpel·lat per l'ombra del 3% i alhora condemnat per desobedient...

Mentre Artur Mas rep les envestides per una banda i l'altra el president Puigdemont va fent, immune ell i el seu govern a l'ombra del 3% alhora que alimentant-se del 9N.

Però tornem al titular: el poble els indultarà... Sí, de debò el poble els indultarà? Quin poble? Qui és el poble? Sí ja ho sé, això del poble no és més que un recurs, una generalització, una personalització... Fins i tot una apropiació indeguda!

El meu dubte és si el poble que, segons el president Puigdemont, indultarà els condemnats pel 9N és el mateix que malda per esclarir les responsabilitats polítiques del 3%... M'agradaria pensar que sí, però em temo que no, que no parlem exactament del mateix poble, si és que només n'hi ha un, de poble.

A mi sempre que s'invoca el poble em ve al cap i no puc evitar taral·lejar la cançó de La Trinca: I el pobre poble, què?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada