dijous, 16 de març del 2017

Alliberar el Tribunal Constitucional


És una llàstima que ho hagi dit en el seu comiat, però és precisament en aquests moments quan es poden dir aquestes coses. En tot cas el que ha dit el ja expresident del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, bé mereix aquest apunt.

En el seu comiat Pérez de los Cobos ha afirmat que el problema del procés sobiranista no el pot resoldre el TC i ha definit el diàleg polític, sempre dins els marges de la Constitució, com a urgent i inexcusable!

Confio que el president Mariano Rajoy hagi escoltat bé aquestes paraules de Francisco Pérez de los Cobos, militant del PP, cal recordar, doncs em sembla que sobretot van dirigides cap a ell i el seu govern.

Deia Francisco Pérez de los Cobos que el diàleg no hauria de ser l'excepció, i és que en el cas de Catalunya el que hauria de ser l'excepció, recórrer al TC, s'ha convertit en recurrent, quelcom que, com es desprèn de les paraules de Francisco Pérez de los Cobos, deu generar més aviat incomoditat.

Incomoditat sobretot després que la Comissió de Venècia fes un cop d'atenció al govern de Rajoy en la seva dèria de reconvertir el TC en un instrument polític, posant en risc (?) la seva independència i neutralitat (?).

Mariano Rajoy hauria de deixar de jugar amb el TC, de fer-lo servir d'escut, d'amagar-s'hi després de passar-li la patata calenta; Mariano Rajoy hauria de fer dues coses, aquest 2017:

1.- practicar l'amabilitat en el rebuig de preguntes en anglès (cas que no vulgui aprendre'l) i

2.- alliberar el TC d'una responsabilitat que no li pertoca, i assumir-la ell, que sí li pertoca; podria començar per trobar-se amb el president Puigdemont...

La llàstima és que el més probable que faci Rajoy amb les paraules de l'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, és el mateix que va fer amb la pregunta en anglès del periodista de la BBC: cas omís!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada