dissabte, 21 de novembre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "My Way"


Pocs músics com ell representen, encara avui, la viva imatge del punk, tot i que fa més de 36 anys que va morir, deixant un jove cadàver de 21 anys, portant a la màxima una màxima del punk: "viu ràpid, mor jove".

Va viure ràpid Sid Vicious, com es vivia a finals dels anys '70 el punk, i va morir d'una sobredosis d'heroïna subministrada per la seva mare, també heroïnòmana. I amb la seva mort es va confirmar una altra màxima del moviment punk i que Sex Pistols va transformar en cançó: no hi ha futur!

Va viure ràpid i, sobretot i com va cantar, a la seva manera!
Sid Vicious, que no destacava precisament per la seva virtuositat musical (tampoc calia massa), va versionar, en la seva curta carrera musical després del seu pas per la mítica banda punk Sex Pistols, "My Way", cançó que Paul Anka va escriure per a Frank Sinatra,; a partir d'aquí la història ja la coneixem, essent, "My Way", una de les cançons imprescindibles de la seva extensa discografia i una cançó, d'altra banda, altament versionada.

Paul Anka, però, només va escriure la lletra, doncs la cançó, amb la seva música i lletra original, i sota el títol de "Comme d'habitude", l'havien composat els francesos Jacques Revaux i Claude François.

A banda de recordar Sid Vicious, un punk que no va sobreviure al seu propi moviment, serveixin aquests minuts musicals per reivindicar la cançó original, que en realitat tampoc era l'original, sinó una evolució de "For Me", una cançó composada per Jacques Revaux i escrita en anglès que no va trobar sortida musical fins que, juntament amb el cantant Claude François, que se la va fer seva, va esdevenir "Comme d'habitude", la llavor de "My Way".

Afortunadament la cançó no va morir jove, tot i que va estar a punt de fer-ho, sinó que ha tingut, i sembla que tindrà, molta vida!









També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent uns minuts musicals de versions amb petites converses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada