divendres, 7 d’octubre del 2016

El vídeo de la setmana: inclusió laboral i salut mental


1 de cada 4 persones experimentarà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida.

No ho dic jo, ho diu l'Organització Mundial de la Salut, i la dada hauria de fer-nos reflexionar; sempre que us trobeu 4 persones, o un número múltiple de 4, tingueu present que estadísticament podríeu ser vosaltres, o qualsevol amb qui us trobeu, qui patís alguna vegada un problema de salut mental, si és que no l'heu patit ja....

Ei, que tampoc cal dramatitzar! El que cal precisament és poder-ne parlar obertament, lluitar contra el pes de l'estigma i contribuir a la normalització, la inclusió, de les persones que pateixen, o que patirem en algun moment de la nostra vida, algun problema de salut mental.

El proper 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental i per tal que aquesta data no ens passi per alt comparteixo aquesta entrevista al metge psiquiatra José García Ibáñez en la que parla de com afrontem socialment la salut mental i la importància de la inclusió a través de la inserció laboral. Tal com diu al final de l'entrevista, que la salut mental no estigui al vagó de cua del tren de les prioritats!



Bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada