dimecres, 19 d’octubre del 2016

Aleix Vidal

Aleix Vidal i Luis Enrique, una relació irrecuperable?. Foto: Jordi Cotrina / El Periódico

He buscat ostracisme al diccionari i em surt Aleix Vidal. Hi ha paraules que costen d'entendre, i no només pels diacrítics!

En realitat el diccionari defineix l'ostracisme com l' "allunyament forçat d'algú, ocasionat per un trastorn polític, per haver caigut en desgràcia, etc." En el cas d'Aleix Vidal l'allunyament deu ser per algun trastorn esportiu i, efectivament, ha caigut en desgràcia!

Luis Enrique deu tenir les seves raons per deixar-lo reiteradament fora de les convocatòries, fins i tot essent l'únic lateral dret pur i amb Sergi Roberto lesionat, però si aquest és el càstig ni m'imagino quin deu haver estat el pecat que Aleix Vidal ha comès! Ho dic pel (sempre bàsic) principi de proporcionalitat.

Sigui com sigui no crec que aquesta situació beneficiï a ningú: ni al jugador, ni a la plantilla, ni al club ni, tampoc, al propi entrenador! Si a mi les constants no convocatòries d'Aleix Vidal m'inquieten, imagino que més deuen inquietar als seus companys, que és impossible que no es mostrin comprensius amb el seu ostracisme. Espero que Luis Enrique i el seu psicòleg esportiu tinguin present també aquesta dimensió pels efectes que pot generar vestidor endins.

A més deixar sense jugar (sense convocar!) un jugador que el club (possiblement) ja pensa en vendre o cedir (i ell en marxar) el devalua encara més. I és un actiu del que no se'n treu cap rendiment esportiu ara, ni se'n podrà treure demà cap rendiment econòmic!

No sé, Aleix Vidal va aterrar al club per ser el futur lateral dret titular i ara no entra ni a les convocatòries! Es problema no sembla només esportiu, sinó més aviat personal, relacional entre l'entrenador i el jugador; un i l'altre s'haurien de conjurar per capgirar la situació, el jugador per recuperar la confiança perduda, l'entrenador per recuperar un jugador que al seu dia va demanar i que encara li pot ser de molta utilitat!

A aquestes alçades potser el millor és que Aleix Vidal marxi cedit al mercat d'hivern, però seria bo veure'l jugar de nou, ni que sigui en els minuts de les escombraries! Potser caldrà esperar que comenci la Copa del Rei per veure'l de nou dins una convocatòria i, qui sap, fins i tot veure'l jugar!

Que jugui si més no perquè el departament de comunicació del Barça tingui prou material per fer-li, si s'escau, un vídeo de comiat on aparegui jugant amb el primer equip del Barça, que darrerament als partits només el veiem, si el veiem, vestit de carrer assegut a la graderia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada