dimecres, 24 de juny del 2015

La tercera via s'engreixa


Ara que es parla més d'espais que de partits prenent com a referència la doble pregunta del 9N ens trobem amb tres espais:
  • L'espai del Sí-Sí
  • L'espai del Sí-No
  • L'espai del No
Els espais del Sí-Sí i del No eren, són, espais molt definits i, se suposa, que nombrosos, espais gruixuts. Per contra l'espai del Sí-No fins ara era percebut com un espai petit, reduït, una mena de terra de ningú poblada per quatre indecisos i cagadubtes.

Curiosament, però, l'espai del Sí-No sembla créixer darrerament, encara que poc vertebrat i, possiblement, amb poca capacitat de vertebració; però és un espai que creix a base de socialistes catalanistes, gent d'Unió no independentista, federalistes variats o gent provinent dels nous, i alguns vells, moviments d'esquerres (ICV, Podem...).

Sembla, doncs, que s'engreixa l'espai de la tercera via... A aquestes alçades de la pel·lícula els partidaris del Sí-Sí tal vegada temem més el creixement d'aquest espai que no el propi espai del No, espai ja molt identificat i, teòricament, controlat.

Avui parlem més d'espais que de partits, no en va els propis candidats de CDC i d'ERC es presentaran al 27S diluint les sigles, però al capdavall sabem que el proper 27 de setembre tots els espais seran ocupats per diferents partits i candidatures, i en el recompte final sumarem els vots que farciran cada un d'aquests espais, els del Sí-Sí, els del No i els del Sí, però No...

Són dies d'engreix, aquests de la precampanya de les eleccions del 27 de setembre, eleccions anunciades, que no (encara) convocades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada