dimarts, 23 de juny del 2015

L'alfa del procés



Sobre el paper les eleccions del proper 27 de setembre seran parlamentàries, però diuen que sobretot tindran un caràcter de plebiscit sobre la independència, que seran les que ens permetran dilucidar allò que el 9N no vam poder fer amb totes les de la llei.

Les del 27 de setembre, però, també seran les eleccions en les que es resoldrà (?) qui seguirà liderant el procés, qui serà l'alfa del procés sobiranista: ho seguirà essent el president Mas? Deixarà de ser, Oriol Junqueras, la ingrata llebre del president Mas!

Aquest no és un debat nou, més aviat dins el sector sobiranista i independentista és el debat!

Fins ara Artur Mas ha sabut fer valer la seva condició de president per erigir-se com a individu alfa, i malgrat per moments semblava que el seu lideratge podia ser qüestionat, la gestió del 9N i del post 9N, guanyant temps per fer endreça a casa seva, l'ha reforçat molt: ara, desencadenat, el president Mas va a per totes

Oriol Junqueras, per la seva banda, ha estat i és peça clau en el procés, però fins ara només ha pogut ser l'individu beta, tot i que aquesta és una condició compartida amb la societat civil sobiranista (ANC, Òmnium i AMI). Probablement més carregat de raons independentistes que ningú ell sap que la història, com en el futbol, només recorda qui guanya el títol, rarament el finalista, en aquest cas, la història sobretot recorda qui lidera el procés, i ell cerca, també legítimament, el seu lloc destacat en la història!

Ambdós pugnaran per ser l'alfa del procés amb llistes transversals, llistes que diluiran les respectives sigles i que tenen el risc que més que sumar divideixin.

Mas i Junqueras, Junqueras i Mas: l'alfa només pot ser un individu. Comença (de nou) la partida: facin joc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada