dilluns, 8 de juny del 2015

Bi-Tri-Penta-Campions!

El Barça tricampió celebrant la 5a Champions! Foto: Germán Parga - FCB

El primer títol del Barça que recordo haver celebrat va ser el de la Lliga 1984/85 de l'"Urruti t'estimo"! Durant un anys el pòster d'aquell equip va lluir a la meva habitació; recordo aquell pòster com un tresor i aquell equip el viu retrat del Barça d'aleshores: el dels títols comptats i les finals perdudes.

A principis dels anys noranta, ja adolescent, el pòster va desaparèixer de la paret de la meva habitació per una qüestió generacional (canvi de pòsters d'esportistes a pòsters de grups de música), però també perquè finalment aquell mític equip va ser superat pel "Dream Team" comandat per Johan Cruyff i, naturalment, per tot el que es va esdevenir des d'aleshores!

L'infant que sempre duc a dins no deixa de sorprendre's amb el Barça del segle XXI, un Barça que amb Rijkaard i Ronaldinho va conquerir de nou Europa i que amb Pep Guardiola d'entrenador i Messi va esdevenir llegenda!

Dissabte el Barça va guanyar la seva cinquena Lliga de Campions d'Europa i amb ella va conquerir, per segona vegada, el triplet: Lliga, Copa i Champions!, fita mai assolida per cap equip a Europa! El que us deia, Bi-Tri-Penta-Campions!

El Barça ja no és aquell equip de títols comptats i finals perdudes, sinó que és un equip capaç de guanyar més d'un títol, o dos, per temporada! Un Barça de títols continuats, fins i tot consecutius, i finals guanyades! Sabem tu i jo, també Luis Enrique, que ara el proper repte és igualar el 6 de 6 del primer Barça de Pep Guardiola!

Aquests dies els diaris esportius repartiran pòsters del Barça tri-campió de Luis Enrique, però a mi el pòster que m'agradaria recuperar és aquell de la Lliga 1984/85 que durant els anys d'infantesa va fer-me companyia a la meva habitació...

Els èxits recents, també els d'avui, els assaboreixo millor amanits amb el record d'aquell Barça, per mi sempre mític, que admirava d'infant!


FC Barcelona lift the Champions League Trophy per fcbarcelona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada