dimecres, 3 de juny del 2015

La tríada més rocosa

Detall imprescindible de tota taula parada al Celler de Can Roca. Foto: Roger Casero

A finals dels anys noranta del segle passat un espot de TV3 deia que "el 3 és un número màgic"!

Més enllà del ganxo publicitari la frase té sentit i part de raó: el número 3, com també el 7, té quelcom de màgic i misteriós!

Tres són les potes que necessita un tamboret per a mantenir-se dret i mantenir-nos-hi asseguts a sobre; en grups de tres són els números que anem agrupant, rere el punt, en xifres superiors al miler; tres són, encara per molts, les agrupacions de números que fem per a recordar els números de telèfons; tres són els reis que anomenem mags i que venen d'orient; tres són les paraules que tenen moltes expressions populars: "sota, cavall i rei", "verb, subjecte i predicat", copa, cafè i puro"; tres són les coses importants que, diuen, hi ha a la vida (salut, amor i diners) i solen ser tres les coses que ens pregunten, preguntem i ens preguntem que ens enduríem en una illa deserta!

Tres eren els de La Trinca, els del Teatre de Guerrilla i són encara El Tricicle; tres són les bessones més televisives i entremaliades, tres els valors de l'escoltisme (país, persona i espiritualitat), tres eren els mosqueters i el de les Bermudes, allà on es desapareixien misteriosament avions i vaixells, era (és) un Triangle!

El número tres també amaga el misteri de la santíssima trinitat (pare, fill i esperit sant) i tres són els títols que el Barça vol (i pot) guanyar aquesta temporada (Lliga, Copa i Champions) amb la davantera formada per un trident letal (Messi, Neymar i Suárez)...

També és cert, però, i cal dir-ho i recordar-ho, que en ocasions tres són multitud!

No és el cas del trident gastronòmic que formen els germans Roca, les tres potes del Celler de Can Roca, un "Triangle de les Bermudes" on els sabors es perden en els confins dels sentits, que ha tornat a ser considerat el millor restaurant del món!

Curiós el cas dels germans Roca, que com els bons vins en un celler el seu projecte ha anat madurant amb el pas dels anys aportant, cada germà, una part de l'essència, del seu coneixement, aprenentatge i mestratge.

És el seu un cas d'èxit, estrelles i nominacions a banda, de treball en equip, treball en equip del que no pregona que tothom faci de tot sinó del veritable, el treball en equip en que cada un fa i aporta quelcom diferent que els altres, allò que millor sap fer!

Enhorabona Joan, Josep i Jordi... i família Roca (biològica i gastronòmica) en general! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada