dimecres, 18 de març del 2015

Aquesta setmana, tocata i fuga!


Amb la precisió d'un metrònom Xavi sap, com ningú, marcar el ritme del joc, fent de les pauses del joc els silencis de la música, moments en què cap nota sona perquè et ritme així ho exigeix. Rakitic és més vertical, més incisiu, però igualment sap ser els ulls i les cames de l'entrenador al camp...

Iniesta és com un sostingut, juga en un altra dimensió com es troben, els sostinguts, en una dimensió diferent de les notes ordinàries.

Busquets és l'equilibri, la necessària harmonia que requereixen les grans obres musicals, la peça que dóna equilibri a la consistència de Piqué i Mascherano del darrere, amb la improvisació (mai del tot improvisada), la creativitat del davant.

Messi és el virtuós solista que, ben acompanyat per Neymar i Suárez, també Pedro, interpreta com ningú el gol, la sublimació del futbol, i sobretot la seva creació, amb un joc i control de pilota farcits de crescendos sobretot quan dribla i sorteja jugadors rivals com qui passa i deixa enrere les notes del pentagrama!

Aquest 2015 el Barça de Luis Enrique ha afinat, finalment, el seu joc i aquesta setmana l'equip té dues grans cites que el posaran a prova!, dos enfrontaments en els que els rivals procuraran fer desafinar, de nou, el so del joc del Barça!

La primera contra el Manchester City, la tornada d'una eliminatòria que ha de permetre al Barça no només passar a quarts de final de la Lliga de Campions, sinó confirmar el bon moment de joc de l'equip, assegurar que l'equip segueix fi i afinat de cares a la segona gran cita d'aquesta setmana...

El derbi contra un Real Madrid desafinat amb el seu solista enfadat amb quasi tothom i ell mateix... Un gran dia per interpretar la tocata i fuga en re menor de Bach i escapar-se un xic més de l'etern rival a la classificació de la lliga espanyola.

L'equip està afinat, és evident, però tu i jo sabem que per afinats que estiguin els instruments, el concert serà reeixit només si els músics saben interpretar la partitura!

I també sabem, sobretot pel que fa al Real Madrid, que el d'Ancelotti és un equip que no necessita estar afinat per guanyar partits, tampoc contra el Barça!

Setmana gran de futbol aquesta, espectacle garantit! Ja em sembla sentir, rere l'escenari, com els músics desenfunden els seus instruments...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada