dilluns, 23 de març del 2015

Pels pèls? Pel pal? Pels punts!

Mathieu i Suárez, els dos golejadors contra el Real Madrid. Foto. Getty

La passada era una setmana d'exàmens parcials per al Barça, amb dos exàmens de primer nivell!

El primer examen, la tornada de l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Manchester City, el va superar amb un joc millor del que el resultat podria fer veure, sense patir i passant amb solvència a la propera ronda de la màxima competició europea, on ja l'espera, de nou, el París Saint Germain.

El segon examen el partit d'ahir de la Lliga espanyola contra el Real Madrid, superat amb esforç i amb un resultat just, i ajustat. Ni el Barça va jugar tan bé com havia demostrat els darrers partits, ni el Real Madrid tan malament com havia demostrat, també, els darrers partits!

Ambdós equips ahir van perdonar, ambdós van dominar per fases i ratxes el joc, però el Barça va saber marcar primer i darrer, dos gols per situar-se per davant, mentre el Real Madrid tan sols va saber marcar per empatar.

Al final de la primera part el Real Madrid podria haver capgirat el marcador; al final de la segona volia però no podia empatar de la mateixa manera que el Barça volia però no podia, ni va poder, rematar el partit! El Barça va marcar dos cops per guanyar, el Real Madrid només un per empatar, així també s'explica el partit!

No sempre els millors equips en les grans cites ofereixen el millor joc, tot i que si quelcom va tenir el partit d'ahir va ser intensitat i emoció!

Pels pèls el Real Madrid ahir no empata el partit, o qui sap si pels pals, com el que va fer Cristiano Ronaldo a l'inici, no el guanya, però el més important d'ahir són els punts que ja són al sarró! I amb els tres punts és més fàcil analitzar tranquil·lament els errors que l'equip va cometre en defensa, concedint massa ocasions, i en atac, perdonant-les!

Al capdavall un Real Madrid millorat no va saber, ni poder, doblegar un Barça menys brillant i, més enllà del joc, les oportunitats i els gols, acabats els noranta minuts compten els punts, i els tres de la victòria serveixen al Barça per fugar-se tímidament del Real Madrid.

El partit d'anada el va guanyar el Real Madrid i, malgrat aleshores el Barça va conservar el liderat, poc després el va perdre;  ara, una volta després, el Barça torna a ser líder havent jugat amb l'equip blanc, però sobretot havent après la lliçó que en aquell partit encara no es tenia apresa...

De moment el Barça de Luis Enrique segueix en una bona línia de joc i de resultats aquest 2015, però ell sap tan bé com tu i jo que de poc o res servirà si al final tants partits guanyats i bon joc demostrats no es tradueixen amb algun títol!

Els punts, aquest tres punts, ens hi apropen, sempre que no en perdem, ni que sigui pels pèls, o pels pals, més endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada