dimarts, 3 de març del 2015

Paraula de Stone

Jordi Tardà davant una imatge d'uns joves Rolling Stones. Foto: Ferran Sendra / El Periódico

Fa temps que rumio de quina manera podria organitzar la meva discoteca de vinils i discs compactes: per ordre alfabètic, per grups, per estils...

Si els ordenés per lloc de procedència podria fer piles de discs que eren dels meus pares, discs comprats a Discos Coll de Girona, comprats al carrer Tallers de Barcelona, discs comprats en mercats de segona mà i sí, també, discs comprats a les diverses edicions de la Fira del Disc del Col·leccionista de Girona que Jordi Tardà va organitzar!

Abans que internet inundés les nostres vides la música s'escoltava sobretot a la ràdio i a casa en tres formats: casset, disc de vinil i als anys noranta del segle passat en disc compacte. La Fira del Disc del Col·leccionista de Girona era per mi una cita ineludible, de la que en sortia amb bosses plenes de discs i la butxaca buida!

Recordo que aleshores comprar un disc no era només adquirir unes cançons (el contingut) sinó que també adquiria un producte (el continent) que tenia tan o més valor que les pròpies cançons... Internet, iTumes i Spotify entre molts altres, ja ho sabem, han transformat la indústria de la música i la cultura del consum, també musical...

El llegat musical que Jordi Tardà ens deixa té dos valors, el tangible, amb tot el què va fer (col·leccions, concerts, exposicions, fires, programes de ràdio...) i l'intangible, la seva gran contribució i influència en la creació d'una cultura musical en més d'una generació!

Al capdavall, en major o menor mesura, tots els qui ens agrada la música en general i el rock en particular portem un Jordi Tardà a dins, un col·leccionista que gaudeix com un infant tan amb la música com amb tot el que l'envolta!

En record i homenatge a Jordi Tardà, i tot i que jo sóc més dels Beatles que dels Stones: paraula de Stone!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada