dimecres, 22 d’octubre del 2014

4 motius per no votar el 9N


Ho tenia clar de feia dies, de fet des del mateix dia que la unitat es va esquerdar, i aquest cap de setmana vaig fer-ho públic: no espero que us agradi ni que hi estigueu d'acord: el 9N no aniré a votar! Dimecres ho explicaré al meu bloc.

Doncs si avui és dimecres, aquí van els meus motius:

1.- No era això, companys, no era això
Jo em pensava que es tractava de votar de veritat, i així es va decretar en la més solemne, i efímera, de les signatures del president Mas. El president Mas sempre s'ha mostrat molt convençut que el 9N es votaria, tal vegada aleshores ja tenia previst fer aquesta "jugada mestra", doncs potser ja comptava que el seu decret tindria, com finalment va ser, els dies comptats.
No era això, president Mas, no era això!

2.- No és la consulta de la unitat, és la del president Mas
El dia i la doble pregunta es mantenen, però la consulta del nou 9N no és fruit d'una proposta unitària dels partits pro-consulta. Més que aprovar el pressupost de 2015 ara per ara el president Mas necessita com l'aire que respira que el 9N hi hagi una consulta o, com el que hi haurà, quelcom que se li assembli. Per la consulta va avançar les eleccions al 2012 i si les ha de tornar a avançar ara no pot fer-ho sense la consulta... La "jugada mestra" no l'ha fet al govern central, sinó a la resta de partits pro-consulta, que poden criticar-la o mirar-la amb recel, però no negar-la, negar-li ni negar-s'hi.

3.- Ni primera volta ni res!
De tots els arguments que he sentit aquests dies per votar al nou 9N aquest és el que més perplex em deixa: no només ens enganyem participant en una consulta que no és el que havia de ser, sinó que a més l'hi donem una vernís d'una primera volta que ni tan sols contempla la nostra llei electoral. Ni primera volta ni res, si aquesta legislatura està esgotada, si el govern de CiU no pot garantir la governabilitat fins al final del mandat, el que cal, i el que ara sí se li reclama al president Mas, són eleccions anticipades i aquestes no necessiten cap consulta prèvia ni cap primera volta per ser convocades!

4.- Si el 25A de 2010 no vaig anar a votar, ara tampoc!
"Si el proper dia 25 d'abril es fes un referèndum, amb la mateixa pregunta o una de semblant, organitzat com cal -des de l'administració pública i legal a tots els efectes-, aniria a votar i votaria NO a la independència".
Això ho vaig dir el 9 d'abril de 2010 en un debat sobre la consulta que es va fer el 25 d'abril d'aquell any a Sarrià de Ter. De les paraules d'aleshores l'únic que ha canviat és que en comptes de votar NO a la independència, ara votaria SÍ... El nou 9N no deixa de ser una segona part d'aquelles consultes populars que a partir de la d'Arenys de Munt es van fer arreu, amb la diferència que ara qui l'organitza és el govern de la Generalitat; si aleshores no vaig anar a votar entenc que tampoc he de fer-ho ara, en aquest nou 9N que per no tenir, ni tan sols tindrà valor demoscòpic.

Aquestes són, entre d'altres, les meves raons; com he dit al principi ni pretenc que us agradin ni, encara menys, que hi estigueu d'acord. Tampoc us vull convèncer del contrari, ni espero que que em convenceu del contrari a mi...

El 9N tu decideixes, diu l'anunci... doncs jo decideixo no anar a votar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada