dilluns, 27 d’octubre del 2014

Gràcies, Real Madrid, per guanyar al Barça de Luis Enrique!


Messi amb la pilota després del 3r gol del Real Madrid. Foto: Álvaro García / El País

Líder, sense haver perdut cap partit a la Lliga, cedint només un empat, i imbatut, sense haver rebut cap gol en els primers 8 partits! Així es va presentar el Barça, aquest dissabte, al Santiago Bernabéu.

Però el Barça de Luís Enrique va sortir escaldat del Santiago Bernabéu, perdent amb justícia un partit en el que va anar de més a menys.

Però jo sóc optimista i penso que precisament aquesta derrota, ja inevitable, pot resultar positiva! I no em refereixo només a allò que és sobretot de les derrotes que se n'aprèn... que també!

Amb el d'aquest dissabte el Barça ha perdut 2 partits aquesta temporada, precisament contra els rivals més forts, contra rivals de nivell contra els que es jugarà, previsiblement a la primavera, els títols importants!

El Barça de Luís Enrique, doncs, ja té un primer repte per assolir: guanyar els partits contra els grans rivals! I sobretot guanyar-los quan ens hi juguem de debó les garrofes!

Ara cap de les dues derrotes ni posen en risc ni comprometen cap classificació; posats a perdre contra aquests rivals, millor que sigui ara! És clar que res garanteix que, a la segona volta, el Barça doblegarà el Real Madrid al Camp Nou...

El Real Madrid va començar la temporada amb molts dubtes, baixes inesperades (Xabi ALonso i Di María) i dues derrotes molt matineres; però ja fa setmanes que el Real Madrid d'Ancelotti ha trobat la velocitat de creuer amb un Cristiano Ronaldo letal i va rebre el Barça en plena inèrcia golejadora.

Ara el Barça ha de saber encaixar, en partits oficials, la tercera peça de la seva davantera titular: Luís Suàrez ha de trobar el seu lloc i els seus gols al costat de Messi i Neymar! La progressió i la millora del Barça, doncs, té molt de marge, molt recorregut!

No crec que serveixi aquesta derrota com a cura d'humilitat, doncs el Barça de Luís Enrique no s'ha mostrat prepotent en cap moment; en tot cas en prengui nota la premsa que fa setmanes que humitejava els llençols pensant en una possible celebració del record de gols a la Lliga de Messi al Bernabéu!

Ha de servir aquesta derrota per créixer a partir de la correcció dels errors, per evidenciar els punts vulnerables, que hi són, i enfortir-los de cares a nous enfrontaments.

Naturalment hagués preferit que el Barça hagués guanyat, però posats a perdre, aquesta derrota contra en Real Madrid a la jornada 9 de la Lliga penso que no li anirà malament al Barça!

Diu la frase que un optimista és un pessimista mal informat, però pel que jo sé el Barça, tot i haver encaixat els primers gols i perdut el primer partit a la Lliga, va sortir del Santiago Bernabéu, malgrat tot, essent líder.

Totes aquestes paraules i bones intencions, però, són tan insostenibles com ho poden ser les contràries: unes i altres es marquen a foc o se les endú el vent segons si, al proper partit, la pilota entra o no entra!

És tan curta a vegades la distància entre un optimista i un il·lús, que a vegades es poden confondre i tot! Tan de bo el Barça de Luis Enrique no em deixi retratat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada