dimecres, 8 d’octubre del 2014

Fins que la consulta del 9N ens separi


Dies enrere els partits pro consulta es van replegar compareixent en una aparent sòlida unitat després d'un nou atac legal del govern espanyol, carregant amb l'artilleria pesada, però paradoxalment àgil i veloç, del Tribunal Constitucional.

Fent de la unitat virtut van comparèixer i procuraran mantenir intacta la virtut, més que la unitat, ja que aquesta és, com ja és públic i notori, extremadament fràgil.

La posada en escena del divendres 3 d'octubre, molt meritòria, era del tot necessària, doncs al capdavall el govern i tots els partits pro consulta necessitaven donar aquesta imatge d'unitat; qualsevol altra hagués desmotivat a la tropa o, encara pitjor, l'hagués exacerbat.

Però la unitat és fràgil perquè el que està en joc no és només l'interès de país (el dret a decidir per tots, la independència per alguns), també hi ha en joc la posició de cada partit davant una probable convocatòria electoral, i arriba un moment que amb el menjar no s'hi juga, siguis la CUP, ERC, ICV-EUiA o CiU.

Aquesta setmana ja hem vist que hi ha partits (ERC i la CUP) que s'han molestat quan el govern ha posat data de caducitat (15 d'octubre) a la viabilitat de la consulta amb totes les garanties legals, tot i que en l'acord d'unitat també es poden haver pactat les discrepàncies, fins a un límit, precisament per no posar en joc els interessos del partit, que cada partit tenyeix d'interessos de país.

Ignoro fins quan durarà la unitat dels partits pro consulta; tan de bo que sigui fins el 9N i que el fruit d'aquesta unitat sigui que, amb totes les garanties legals, el 9N puguem votar.

Llavors sí, a partir de la consulta del 9N, la unitat es podrà trencar, si volen o no poden més, i dependent dels resultats...

Però... i si la unitat es trenca abans del 9N? De veritat és un escenari que no contempleu? Contemplar-lo no vol dir desitjar-lo... quedi clar!

Els propers dies sortirem de dubtes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada