dijous, 30 d’octubre del 2014

Focs artificials

Castell de focs artificials de Girona. Foto: Diari de Girona

Amb els mesos que fa que hi és els dilluns ja es confonen amb els dimarts, els dimarts amb els dimecres i així fins el dissabte i el diumenge, dies que, també a la residència del Puig d'en Roca, tenen uns bioritmes diferents.

A la sala d'estar de la tercera, com a les altres sales d'estar de les altres plantes, sol haver-hi un televisor engegat que ella veu però no mira, que sent però no escolta; la de la tele és una remor de fons més que es suma a la dels respiradors i d'altres aparells mèdics.

Rere la pantalla del televisor les finestres ofereixen una de les millors vistes de la ciutat de Girona, a l'alçada, sinó millor, de la que ofereix la muntanya de Montjuïc. Des del Puig d'en Roca Girona viu a càmera lenta, al ritme de les 4 estacions, que transformen al seu pas les centenàries branques dels arbres de la Devesa.

En general els habitants del Puig d'en Roca viuen al marge de Girona i els seus habitants, i viceversa... Però aquest proper diumenge els vells i les velles de la residència del Puig d'en Roca seran espectadors privilegiats del castell de focs artificials que, com cada any, posarà el punt i final a les Fires de Sant Narcís de Girona.

Aquest diumenge al vespre, just abans de sopar, ella enganxarà el nas al vidre duna de les finestres de la residència del Puig d'en Roca i es deixarà meravellar pels focs artificials, que li il·luminaran les ninetes dels seus ulls quasi amb la mateixa intensitat que quan rep la visita, els caps de setmana, del més menut dels seus 10 besnéts.

L'endemà, però, de nou serà dilluns, que es confondrà amb el dimarts i aquest amb el dimecres... I només les visites dels besnéts més menuts, els caps de setmana, seran per ella autèntics focs artificials!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada