dijous, 1 de maig del 2014

#PrimerdeMaig amb tot el suport a la plantilla de #Torraspapel de #SarriadeTer!

No ens doneu per vençuts! Foto: Roger Casero
Hi ha notícies que no per esperades fan menys mal! Ahir Torraspapel va comunicar al comitè d'empresa de la fàbrica de Sarrià de Ter que té la voluntat de tancar la fàbrica!

La notícia cau com una bomba just la vigília del Primer de Maig... Just el dia abans del dia del treball Torraspapel anuncia que destruirà 132 llocs de treball! Tota una declaració d'intencions!

Per si faltaven motius per reivindicar i manifestar-nos per l'1 de maig, ara podem afegir-hi aquest!

Davant aquesta notícia són poques, però clares, les coses que avui vull i puc dir:

D'entrada tot el meu suport a la plantilla de la fàbrica de Torraspapel de Sarrià de Ter, tot el suport a les 132 persones treballadores que tenen sentenciat el seu lloc de treball! 

Avui la defensa del seu lloc de treball és la màxima prioritat! I per mantenir els llocs de treball el que cal és mantenir l'activitat industrial de la fàbrica de Sarrià de Ter.

L'empresa diu que acumula pèrdues de fins a 98 milions d'euros, que motiven aquesta decisió el descens de les vendes, els elevats costos de producció, el cost del transport i l'impacte de les modificacions del marc de regulació elèctrica en els últims anys... Però tot això caldrà veure-ho, valorar-ho i parlar-ne durant el procés de negociació de l'ERO de tancament.

Aquesta és una molt mala notícia per Sarrià de Ter, no només pels llocs de treball que es destrueixen, també per l'impacte que el tancament de la fàbrica pot tenir sobre el municipi, tan pel que fa a les repercussions que pot tenir sobre d'altres activitats econòmiques i industrials com, naturalment, sobre les arques municipals. Però la ferida no és només econòmica, també és emocional, simbòlica, doncs Sarrià de Ter és un poble tradicionalment paperer i l'empresa és a Sarrià de Ter des de mitjans del segle passat!

Però avui no és dia per lamentar-se, avui és dia per reivindicar! Avui, Primer de Maig, és dia per estar al costat de la plantilla, de fer pinya a la manifestació!

Avui no podem resignar-nos, avui no podem donar-ho per perdut, avui que ningú ens doni per vençuts!



--------------------------------

pd: ajuda a entendre el que passa avui a Torraspapel el que va passar a la fàbrica el novembre de 2008...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada