dilluns, 19 de maig del 2014

La Lliga del "Cholo" Simeone, partit a partit!

El "Cholo" Simeone mantejat pels seus jugadors després d'haver guanyat la Lliga 2013/14. Foto: ATM
No, no abandoneu l'article abans d'hora! No és la meva intenció,en aquest article, fer un relat de tots i cada un dels 38 partits d'aquesta Lliga que ha disputat, i guanyat, l'Atlético de Madrid! L'empat contra el Barça li va ser suficient!

"Partit a partit" és aquell lloc comú, aquella filosofia de l'esport en general, i del futbol en particular, que consisteix en fer creure a un equip que no hi ha partit més important que el proper i només el proper. I malgrat molts entrenadors es fan seva aquesta filosofia, no tots acaben apropiant-se-la com ha fet Diego Simeone, aquesta temporada entrenant a l'Atlético de Madrid.

El "Cholo" Simeone ha posat a tots i cada un dels seus jugadors unes ulleres de miop, però no per a corregir la deficiència visual, sinó més aviat per provocar-la: tenir una bona visió del proper partit i una nefasta, sinó nul·la, visió dels partits més llunyans...

I així, "partit a partit", l'Atlético de Madrid de Simeone ha anat superant, al llarg de la temporada, totes les premonicions que, com les 10 plagues d'Egipte li han anat caient:
  • a la segona volta afluixaran...
  • no podran mantenir la competitivitat en més d'una competició
  • la pressió podrà amb ells als moments clau...
  • ...

El "Cholo" Simeone ha inoculat a la seva plantilla la capacitat de resistència, la capacitat de mantenir la intensitat mental i competitiva centrant-se només en el proper partit, anant "partit a partit".

Amb la seva filosofia del "partit a partit" Diego Simeone ha enterrat l'adjectiu del "Pupas" que tantes vegades ha perseguit l'equip matalasser, convertint-lo, sobretot aquesta temporada, en un equip altament competitiu.

I si bé és cert que en l'eliminatòria de la Copa del Rei contra en Real Madrid van tenir el seu moment de debilitat, al llarg de la temporada, anant partit a partit, no només han guanyat aquesta competitiva, i competida Lliga, sinó que s'han plantat, 40 anys després, a la final de la Lliga de Campions d'Europa.

"Partit a partit" l'Atlético de Madrid del "Cholo" Simeone ha guanyat, 18 anys després, una Lliga espanyola... i "partit i partit", en la visió miop de l'equip matalasser, el proper partit que té entre cella i cella Diego Simeone és el darrer partit d'aquesta temporada: la final de la Lliga de Campions contra un Real Madrid, gens miop, assedegat de "Décima"!

El meu desig, perquè negar-ho, és que la final de la Champions la guanyi el miop!

Enhorabona "Cholo" i Atlético de Madrid per aquesta Lliga lluitada, i guanyada, partit a partit...

----------------------

pd: si algú troba a faltar que no parli del Barça, ho faré demà... jo vaig "article a article"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada