dimarts, 27 de maig del 2014

Ai la "Décima"!

Celebració a la gespa de la "Décima"! Foto: Emilio Naranjo / EFE
Ai la "Décima"!
L'Atlético de Madrid ja acaronava el títol, resistia les envestides del Real Madrid defensant-se amb ungles i dents... Tenia el títol al sac, però no ben lligat! En el temps afegit, ja ho sabem, el Real Madrid va poder foradar la defensa i la porteria de l'Atlético amb un gol que va esquerdar l'ànim d'un equip que se sabia, i sentia, vencedor!

Ai la "Décima"!
De res serveix ara lamentar-se per l'inoportú del gol en temps afegit, fins i tot de l'excessiu temps afegit; el temps afegit és temps de joc, temps de partit. Podria ser temps per a l'èpica resistència de l'Atlético, però va ser temps, l'afegit, per a la insistència i l'èpica del Real Madrid, que com una piconadora anava percudint, debilitant, la defensa matalassera.

Ai la "Décima"!
A la pròrroga el Real Madrid va tenir més cames i futbol que l'Atlético, noquejat des del fatídic gol de l'empat del temps afegit. Curiós com l'estat d'ànim influeix en l'aspecte físic; el gol en temps afegit de Sergio Ramos va ser una injecció d'adrenalina pels jugadors del Real Madrid, i va suposar, finalment, una injecció letal pels jugadors de Diego Simeone.

Ai la "Décima"!
La història diu que el Real Madrid té ja 10 Lligues de Campions d'Europa... La mateixa història diu que l'Atlético de Madrid ha perdut dues finals! Aquests dies el sentiment és que el futbol li deu a l'Atlético de Madrid una Lliga de Campions! Haurà de seguir treballant, i lluitant l'Atlético per tornar a merèixer jugar una final; el dubte és si li caldrà esperar 40 anys més...

Ai la "Décima"!
Aquesta "Décima" ha deixat en paper mullat la meva predicció i, sobretot, la meva teoria: mentre Florentino Pérez presideixi el Real Madrid el club blanc no aixecarà la "décima". Una de les meves 4 prediccions de les coses que no passaran aquest 2014 no s'ha complert... Veurem què passa amb les altres 3!

Ai la "Décima"!
La "Décima" fa que la temporada de l'Atlético de Madrid sigui de notable alt (campió de Lliga, finalista de la Champions), la del Real Madrid sigui excel·lent (Copa i Champions; amb la Lliga seria "Cum Laude") i la del Barça, per mi, aprovat justet, però aprovat, competint fins al final per la Lliga i la Copa del Rei, i amb la Supèrcopa d'Espanya com a títol menor...

Ai la "Décima"!
Florentino Pérez ja té la seva Lliga de Campions d'Europa i Cristiano Ronaldo ja la té amb el Real Madrid; al final la clau ha resultat ser Carlo Ancelotti, i no José Mourinho, qui ha donat per al Real Madrid la seva desitjada i ansiada "Décima"! El futbol és així!

Ai la "Décima"!
Per si no és prou majúscul el repte de Luís Enrique al capdavant del Barça, aquesta "Décima" hi afegeix, encara, un punt més d'exigència, doncs ara que ja hem assumir que s'ha acabat un cicle d'èxits a can Barça, sembla que més que seguir-ne un altre de "culer", sembla que pot començar-ne un de "merengue"...

Ai la "Décima"!
Si sou socialistes, voleu que Espanya guanyi el Mundial i que es celebri la consulta pel dret a decidir, encara no ho teniu tot perdut, encara teniu esperances! A principis d'any jo escrivia: 
"Puc equivocar-me en cada una d'aquestes prediccions, i fins i tot en totes elles i que el 2014 sigui l'any de la consulta pel dret a decidir la independència, del 2n Mundial de Futbol d'Espanya, de la nova unitat del socialisme i de la "décima" del Real Madrid!
Us imagineu un any així d'apassionant! No aniria malament, tampoc, així tothom content!"

Ai la "Décima"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada