dimarts, 29 d’abril del 2014

Tito Vilanova, crònica d'una mort NO anunciada!


Dijous a la nit Twitter bullia amb la NO notícia de la mort de Tito Vilanova! Es barrejaven piulades d'ànims amb piulades de condol, piulades que asseguraven que sí, que Tito Vilanova havia estat definitivament derrotat per la malaltia, amb piulades que l'animaven a seguir lluitant!

Tot plegat configurava una situació un cert inquietant, sobretot pel fet que els mitjans de comunicació "seriosos" no només no anunciaven la mort, ni tan sols la seva hospitalització!

Divendres sí que alguns mitjans van informar de l'estat greu de Tito Vilanova i, finalment, fatalment, a la tarda va arribar la luctuosa notícia. Tan és quin va ser el dia i l'hora de la mort de Tito Vilanova, la notícia es va esdevenir, s'havia de comunicar quan la família ho considerés oportú!

Divendres a la nit el periodista Lluís Canut, a l'Efectivament, explicava, amb bon criteri, penso jo, que ells, com d'altres programes i informatius de Televisió de Catalunya, també Catalunya Ràdio i Rac1, van decidir, ja la nit de dijous, no fer una retransmissió en viu i en directe de l'hospitalització i previsible mort, ja aleshores, de Tito Vilanova.

Com va dir en Canut, no es tractava de ser el primer en donar la notícia, es tractava de respectar la voluntat i els "tempos" de la família.

Setmanes enrere el fill d'Adolfo Suárez va anunciar, a les portes d'un cap de setmana, la mort del seu pare en les properes hores; no va ser aquesta la voluntat de la família de Tito Vilanova, tot i que no van poder evitar tot l'enrenou que es va generar a les xarxes socials, i que sembla va fer que rebessin mostres de condol quan la mort de Tito Vilanova no estava ni tan sols certificada... Tot plegat anguniós, incòmode...

I aquí la "culpa" no és de Twitter, sinó del o dels responsable del perfil que van encendre la metxa amb una piulada en la que "mataven" Tito Vilanova abans d'hora... i de la que, per cert, es van disculpar.

Al capdavall en aquestes situacions qui ha de marcar la pauta és la família, que ha volgut acomiadar a Tito Vilanova en la més absoluta intimitat, sense l'enrenou mediàtic dels mitjans i les xarxes socials, acomiadant molt més que un entrenador del Barça, acomiadant simplement el Tito Vilanova fill, espòs, pare...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada