dimecres, 23 d’abril del 2014

Objectiu del #SantJordi: exercitar la lectura!

La Sira, submergida en la lectura! Foto: Roger Casero
Llegia dies enrere en un article d'un diari esportiu que és normal que una persona amb una vida més aviat sedentària que comenci a fer exercici trobi, passats els primers dies de sobredosi de motivació, una gran resistència a seguir movent el cos.

Qui no ha experimentat, o viscut de prop, allò tan típic i tòpic (sinó ja llegenda urbana) d'apuntar-se a un gimnàs per, passades unes setmanes o mesos, tan sols pagar la quota?

Deia l'article que el cos té tendència a conservar el seu estat i si aquest és sedentari el cos “et demana” més aferrar-te al sofà en comptes de preparar la bossa pel gimnàs, calçar-te les bambes per sortir a córrer o sincronitzar les agendes amb els amics per anar a jugar a pàdel...

És la mateixa tendència a conservar el seu estat que el cos, acostumat ja a l'exercici físic, “demanamés exercici. 

Deia l'article que si la persona sedentària supera aquest moment crític d'abandonament de l'activitat física i es manté ferm i constant establint algun tipus de rutina d'activitat física serà el seu propi cos qui, fugint del sofà, li farà preparar la bossa per anar al gimnàs, calçar-se les bambes per sortir a córrer o sincronitzar les agendes amb els amics per anar a jugar a pàdel...

Pensava aquests dies, a les portes de Sant Jordi, que amb la lectura passa, si fa o no fa, el mateix que amb l'activitat física: 
el sedentarisme lector genera només lectors més i més "sedentaris", mentre que l'exercici de la lectura genera més i més lectors actius, lectors actius en plena forma!

Sant Jordi és per a la lectura el mateix que el Cap d'Any per a l'activitat física: el dia per a fer-se el propòsit de llegir (més), com el de Cap d'Any és el dia per a fer-se el propòsit de fer (més) esport...! 

Però de la mateixa manera que amb l'activitat física no podem enganyar el nostre cos, amb l'activitat lectora no podem enganyar el nostre cervell! Si per a fer esport la clau és la constància, superant la fase crítica (la mandra, la manca de temps i altres excuses que el cos ens dóna), també la constància és la clau per a la lectura, superant la fase crítica (la mandra, la manca de temps i altres excuses que el cervell ens dóna).

I si amb l'esport el secret és cercar una activitat motivadora, per a la lectura el que cal cercar són lectures motivadores, llibres que, més enllà del màrqueting i les tendències del moment realment, ens interessin i ens facin llegir!

Regaleu, o que us regalin avui un bon llibre!

Com qui es compra una bona samarreta per anar al gimnàs, unes bones bambes per córrer o una bona raqueta per anar a jugar a pàdel, sobretot que avui us caigui a les mans un bon llibre, un llibre que tingueu ganes de llegir, que us motivi, que us activi l'activitat lectora!

I d'aquí uns dies, unes setmanes, abans no l'acabeu, escolliu-ne un altre de casa vostra, de la biblioteca del vostre barri, poble o ciutat... un llibre que abans o després d'anar al gimnàs, d'anar a córrer o de jugar a pàdel us faci més gratificants les vostres hores de sofà!


Bon Sant Jordi i millor lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada