dilluns, 20 de gener del 2014

Questió de pilotes... d'or!

Cristiano Ronaldo, emocionat, amb la seva 2a Pilota d'Or. Foto: Mundo Deportivo
Qui mereixia més la Pilota d'Or?

Cristiano Ronaldo ja té, per a ell i el seu museu, la seva segona Pilota d'Or!

Ha fet mèrits el portuguès durant el 2013 per merèixer tal reconeixement, sobretot per la pila de gols marcats al llarg de l'any, tot i no guanyar cap títol al 2013!

D'haver-lo guanyat Franck Ribéry el guardó també li hauria fet justícia, doncs sense ser un jugador tan determinant com Cristiano Ronaldo i Messi, ha estat una de les peces clau (també Roben) en la penta corona (Lliga, Copa, Champions, Super Copa d'Europa i Mundial de Clubs) que ha situat al Bayern de Munic com el millor equip del 2013.

Fins i tot Messi hauria estat just vencedor de la Pilota d'Or 2013 d'haver-se imposat al portuguès, doncs tot i que el 2013 no ha estat, ni de bon tros, el seu millor any, ha fet molts més gols que Ribéry i ha guanyat més títols que CR7... a banda de seguir essent el millor jugador del món!

CR7 emocionat, Messi conformat... i Ribéry?

Amb un Cristiano Ronaldo content i emocionat i un Messi conformat Franck Ribéry sembla que és qui més ha perdut en la gala de la Pilota d'Or d'enguany: què més havia de fer al 2013 per merèixer-la? Una sensació semblant a la que deuria tenir Andrés Iniesta amb la Pilota d'Or de 2010...

Si en el món de la justícia el terme justícia ja és prou difícil de definir i percebre, en el món de l'esport en general, i el futbol en particular, la justícia sempre es defineix deixant anar, entre molt i massa, el tint dels colors de la samarreta que tot "opinador" (periodista o aficionat) duu al cor!

No crec que l'elecció de la Pilota d'Or 2013 sigui més o menys justa que la dels altres anys. 

Al capdavall és la suma dels vots de seleccionadors i capitans de seleccions i de periodistes. Malgrat les indicacions de la FIFA, és el criteri de cada un d'ells el que acaba pesant de debó...

És per mi la mateixa justícia o injustícia la que ha coronat Cristiano Ronaldo per dues vegades com a millor jugador els anys 2008 i 2013 que la que va coronar, els anys 2009, 2010, 2011 i 2012, a Leo Messi!

Per pilotes, tot i que no d'or, però sí ben grosses, la dels periodistes d'aquí i d'allà que diran que ara sí, que finalment la Pilota d'Or fa justícia... o tot el contrari!

I ja som al 2014, any de Mundial!

Que no pateixin, si és qüestió de pilotes, de Pilotes d'Or, prou saben que ja ha començat la pugna per la del 2014 que tot just ha començat, en un any en què, més enllà de les competicions domèstiques i continentals de clubs, l'estiu ens regalarà un apassionant Mundial de Futbol!

La qüestió, ja ho sabem, és que la pilota, ja sigui d'or o de cuir, no pari de rodar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada