dimecres, 15 de gener del 2014

L'article 150.2 de la Constitució i el PSC


Captura de la meva resposta a l'enquesta d'El Punt Avui
Aquest dijous 16 de gener de 2014 el Parlament de Catalunya votarà sobre la petició de demanar el traspàs de competències per fer la consulta per la via de l'article 150.2 de la Constitució Espanyola.

El PSC té previst votar-hi en contra, però no està clar que aquesta sigui la intenció de vot de tots els diputats socialistes... veurem què passa!

Sobre aquesta qüestió em va preguntar dies enrere el diari El Punt Avui, com a d'altres càrrecs del PSC, si "el PSC ha de votar a favor de demanar el traspàs de competències per fer la consulta?"

Aquesta va ser la meva resposta:

"Sí. Estic a favor del traspàs de la competència. Si estem a favor del dret a decidir i el sistema de demanar el traspàs a través del 150.2 s'ajusta al que ja hi ha a la Constitució, no veig cap motiu per votar-hi en contra. Penso que és una via perfectament defensable".

Més enllà de la meva resposta veient el total de les més de 70 respostes de companyes i companys socialistes s'evidencia un fet que pot ser explicat en clau positiva (diversitat) o en clau negativa (divisió).

Possiblement la diversitat del PSC, un atribut que sempre s'ha percebut com una de les seves virtutsavui genera divisió, més divisió interna que mai!

No és, el del PSC, un problema de socialistes bons o dolents... El problema és no tenir la capacitat per a seguir gestionant la diversitat quan aquesta s'evidencia per l'eix nacional!

L'article 150.2 de la Constitució, vinculada a la consulta i al dret a decidir, té el risc de generar una nova trencadissa interna al PSC... aquest dijous 16 de gener veurem l'abast d'aquesta trencadissa!

Tot plegat és quelcom més que foc d'encenalls!

-----------------------

pd: la piulada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada