dimecres, 1 de gener del 2014

4 coses que NO passaran al 2014... i 1 que segur que SÍ!


Les meves dots de predicció són més aviat escasses... potser per això trobo poc arriscat afirmar, avui, que penso que aquestes 4 coses NO passaran.

1.- La consulta pel dret a decidir

No la veig, què voleu que us digui!

No la veia abans de la formulació de la pregunta i no la veig després...  Avui encara no veig de manera clara, nítida i rotunda que el proper 9 de novembre votem Sí-Sí, Sí-No o simplement No a aquesta pregunta!

Que no la vegi no vol dir que no la vulgui! Jo vull votar, però per més que des de Catalunya fem i legislem per fdonar cobertura legal a la consulta, des del govern espanyol es farà tot i més per impedir-la!

Veig més unes anticipades amb caràcter plebiscitari que la consulta...

El 9 de novembre de 2014, sinó abans, sortirem de dubtes!

2.- Espanya guanyarà el Mundial

M'agradaria que Espanya guanyés, per segona vegada, el Mundial de Futbol, com va fer l'any 2010!

Però penso que la selecció espanyola no guanyarà el Mundial de Futbol de 2014; no és només qüestió d'estadística, també és qüestió de futbol i, avui per avui, veig seleccions que poden plantar-li cara ja d'entrada a la fase de grups i, naturalment també a vuitens, bé a quarts, bé a semis, eliminar-la!

A més el fet de ser la vigent campiona pot passar-li factura... allò de la pressió, tot i que a l'Eurocopa de 2012 va saber suportar bé aquesta pressió... però en un Mundial...

Entre finals de juny i mitjans de juliol sortirem de dubtes!

3.- La unitat del socialisme

No sé si el PSC hauria de viure un nou moment fundacional, com el que va viure l'any 1978 en el que es va anomenar la unitat del socialisme!

La dominància de l'eix nacional en l'agenda i actualitat política està fent trontollar el PSC, encara que potser més del que sembla i menys del que molts voldrien!

Són moltes les coses que al llarg dels anys han unit a molts socialistes (la justícia social, l'educació, el catalanisme) però el dret a decidir, tan sols el dret a decidir (ja no la independència!) ha dividit posicions dins el partit i també ha erosionat la relació amb el PSOE.

A més avui dins el PSC hi ha tants corrents crítics que fins i tot jo em perdo: qui és qui?

Hi ha qui pensa que quan passi aquesta "febrada" de la independència el PSC recuperarà força, unitat! Fins i tot en aquest hipotètic (il·lús, per alguns) cas, res d'això passaria al 2014!

Veurem què passa amb el PSC aquest any 2014, més enllà de ser, per uns i altres, l'ase dels cops!

4.- La "décima" del Real Madrid

El meu pronòstic, respecte a aquesta qüestió, és que "aquest any tampoc"! Té equip, i entrenador, el Real Madrid per guanyar la seva desena Lliga de Campions d'Europa, de fet són tan sols 7 els partits que el separen de tan desitjada glòria, i no cal que els guanyin tots!

Però la meva teoria, gens fonamentada, és que mentre Florentino Pérez presideixi el Real Madrid el club blanc no aixecarà la "décima"! Només a favor del meu argument, la ja malaltissa obsessió del president "merengue" amb aquest títol, que deu pensar que li pertoca més que a qualsevol altre club.

I si la guanya? Doncs si la guanya caldrà valorar en positiu que ja no ens donaran més la tabarra, ni Florentino Pérez ni alguns periodistes de i del Madrid, a principis de temporada i durant la competició, amb aquest tema!

El meu desig és que la Lliga de Campions d'Europa la guanyi el Barça, naturalment, però avui el tema és què no passarà... I cert, podria no passar, però tampoc descartaria que passés!

Entre mitjans de febrer i finals de maig, sortirem de dubtes!

Penso que NO passaran aquestes coses aquest 2014: que no hi haurà consulta, que Espanya no guanyarà el Mundial de Futbol, que no arribarà la unitat del socialisme i que el Real Madrid no guanyarà la "décima"...

Puc equivocar-me en cada una d'aquestes coses, i fins i tot en totes elles i que el 2014 sigui l'any de la consulta pel dret a decidir la independència, del 2n Mundial de Futbol d'Espanya, de la nova unitat del socialisme i de la "décima" del Real Madrid!

Us imagineu un any així d'apassionant! No aniria malament, tampoc, així tothom content!

Quants interrogants aquest 2014... Una cosa, però, sí us puc assegurar ja d'antuvi:

Al 2014 faré 40 anys!

Amb o sense consulta, amb o sense Mundial de Futbol per Espanya, amb o sense unitat del socialisme, amb o sense "décima" pel Real Madrid, si arribo amb vida al 6 de juliol de 2014, aquest dia, just aquest dia, faré 40 anys!

És aquesta la més gran, i quasi única, de les certeses que m'atreveixo a pronosticar per aquest 2014!

Per acabar només un consell: vigileu què desitgeu, no sigui que al 2014 els vostres desitjos es facin realitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada