dilluns, 9 de juliol del 2012

#Federer, nou número 1, engreixa la seva llegenda a #Wimbledon!

Federer celebra, al fons, el seu 7è Wimbledon. Foto: Kate Battersby
Federer celebra, al fons, el seu 7è Wimbledon. Foto: Kate Battersby
Roger Federer torna a regnar! 


Federer torna aquesta setmana, avui mateix, al lloc més alt del tennis mundial després d'haver guanyat el seu 7è Wimbledon! Amb aquest ja suma 17 títols de Grand Slam de 24 finals jugades, i amb aquesta nova setmana de número 1 igualarà les 286 de Pete Sampras!

Els seus números ja fa temps que són estratosfèrics, com el seu joc, fiable i precís quan està emocionalment fort!

A principis de l'any 2009 em preguntava si Roger Federer recuperaria el número 1 del rànquing ATP, perdut mesos abans a mans de Rafa Nadal... I sí, a mitjans de 2009 el va recuperar i mantenir fins a mitjans de 2010, que el va perdre de nou en favor de Rafa Nadal, primer, i Novak Djokovic després...

Però ara, dos anys després, el suís recupera la supremacia del tennis mundial i engreixa la seva llegenda!

Sé que sóc poc original, però jo també sóc dels que sento debilitat per Roger Federer; ni la portentosa irrupció de Rafa Nadal, ni el canvi de mentalitat i eclosió de Djokovic m'han fet variar les meves preferències tennístiques; quan Federer pateix contra el manacorí i contra el serbi, jo també pateixo!

De la mateixa manera que era més de Ivan Lendl o Jimmy Connors que de John McEnroe, més d'Stefan Edberg que de Boris Becker, sóc més de Roger Federer que de Nadal i Djokovic junts... I ja veurem de qui més seré quan el suís decideixi retirar-se... Potser d'Andy Murray?

Als anys '90 del segle passat el gran dominador del tennis mundial va ser Pete Sampras... a l'any 2001 el nord americà i un joveníssim suís, Roger Federer, es van creuar a Wimbledon; cap dels dos va guanyar el torneig; Sampras, que defensava el títol, ja en duia 7, però aquell partit se'l va endur el suís, tot i que Federer no guanyaria el torneig fins dos anys més tard...

Aquell partit va ser, si fa o no fa, com una mena de traspàs generacional entre dos grans campions!...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada