dimecres, 4 de juliol del 2012

S’impulsa Girona, ensopega la Princesa Letícia! #forumimpulsa

Instantània de l'ensopegada! Foto: Martí Terés
Girona ja ha acollit, per tercera vegada, el Fòrum Impulsa, esdeveniment que relliga amb prou encert i molt d’èxit emprenedoria, creació, educació i empresa, tot ben amanit, no sempre a gust de tothom, amb la principesca dosi de Monarquia; no en va el Fòrum Impulsa és una iniciativa de la Fundació Príncep de Girona

Jo no he assistit mai al Fòrum Impulsa; de fet mai ningú m’hi ha convidat ni he pres la iniciativa, tot sigui dit, d’inscriure-m’hi; però sempre me l’he mirat, com molta altra gent, de reüll via Twitter i a estones per “streaming”.

El programa, com sempre, molt atractiu i interesant; jornades com el Fòrum Impulsa se’n fan arreu i cal celebrar que Girona pugui formar part d’aquest “arreu”, com al seu dia va fer-ho amb el TEDxGirona, l’any passat, o enguany amb el TEDxUdG.

Que per un dia Girona sigui la capital del talent, de la innovació, dels joves, dels emprenedors, dels creadors i dels empresaris, júniors i sèniors, que volen encarar les dificultats del moment amb un somriure, amb “il·lusió” que diu aquell, és una injecció d’optimisme i d’esperança que no podem deixar de banda i menysprear.

El Fòrum Impulsa, aquest tipus de jornades, són positives en la mesura que permeten trencar amb la rutina, amb la feina del dia a dia i et conviden a escoltar, a descobrir, a repassar, a reflexionar; són esdeveniments oxigenadors, inspiradors.

Aquest tipus de jornades, però, també generen un cert desànim, sobretot per l’elevat excés que hi ha, tot sovint, de “llocs comuns” i frases ja avui dia massa tòpiques, de discursos i conceptes ja escoltats temps enrere, anys enrere, de relats sobre fets excepcionals que generen iniciatives excepcionals però que difícilment podrà reproduir el meu veí, o el vostre, pobre ell, que és a l’atur, que va escàs de formació i que passa penes per pagar les factures...

I en aquest Fòrum Impulsa es palpava una desolació quasi total per la política... o més ben dit, pels polítics, enguany que es posava en valor el terme “CO-”: COeducar, COil·lusionar, COemprendre, COtransformar. Van ser molts els qui clamaven al cel, a Twitter, per la manca d’aquests valors en els polítics, massa ocupats per a COmpetir dins i fora dels seus partits.

Però el Fòrum Impulsa té molt més que joves, emprenedors, creadors i empresaris, té sobretot la presència dels Prínceps d’Astúries (i de Girona!). La presència és tan imperativa com inevitable, per raons òbvies, i genera cert malestar entre sectors de la societat gironina, això sí, més fora que no pas dins del Fòrum Impulsa, on la correcció i la diplomàcia són la tònica; i si s’ensuma algun fet o presència que pugui trencar amb el protocol i el guió previst dels fets, s’evita de totes totes. Val més prevenir, deu ser la instrucció, que no pas córrer el risc... Qüestions de seguretat.

Dos regidors de l’Ajuntament de Girona de la CUP no van poder accedir al Fòrum Impulsa “per motius de seguretat”. Diuen que volien fer entrega al Príncep Felip una carta on li demanaven, entre d’altres coses, “no tornar a visitar més Girona, ni tampoc cap altra vila ni ciutat dels Països Catalans” (sic). Potser els dos regidors gironins haurien pogut fer arribar lacals Prínceps d’Astúries unes hores més tard quan, acabat el Fòrum, sortien de l’hotel que hi ha prop de l’Auditori Palau de Congressos de Girona...

Curiosament un altre gironí, també republicà, tot i que no encara regidor de Girona, no només va veure com la Princesa Letícia, degudament escortada però no envoltada de l’infranquejable dispositiu de seguretat que hi havia a l’entorn del Fòrum Impulsa, sortia de l’hotel, sinó que a més va poder veure, en viu i en directe, i retratar, com Letícia Ortiz ensopegava entre la porta de l’hotel i el cotxe que l’esperava!

Potser sí, com deia un comentari al Facebook de la seqüència fotogràfica de l’ensopegada, "que la Leti ensopegui a Girona pot ser un senyal!"

Article publicat a Gironainfo.cat el passat dilluns 2 de juliol de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada