dimecres, 15 de juny del 2011

Dos clics (de #fotografia) socialment responsables

Fotografia i responsabilitat social són dos conceptes que poden combinar molt i molt bé! El temps ha fet quasi coincidir dues experiències diferents de responsabilitat social amb la fotografia com a protagonista, essent l'entitat on treballo, Plataforma Educativa, part beneficiària d'aquesta responsabilitat social.


La primera experiència de responsabilitat social i fotografia és la col·laboració desinteressada del fotògraf Jordi Renart amb l'entitat, fent una sessió fotogràfica gratuïta a les oficines de l'entitat per a ampliar el banc d'imatges de l'entitat; en aquest cas parlem d'imatges de qualitat fetes per un professional. Iniciativa del propi fotògraf, Jordi Renart demostra que no cal ser una gran empresa per a desenvolñupar la responsabilitat social, doncs ell, professional autònom, també ha trobat una bona manera de donar valor afegit al seu negoci.

La segona experiència és el concurs de fotografia que ha organitzat l'empresa de productes de neteja Ambisist. En motiu del seu 20è aniversari Ambisist es va plantejar la possibilitat d'organitzar un concurs de fotografia, obert a topthom, sobre el pas del temps. El valor afegit del concurs és que la meitat de l'import dels premis (750 dels 1.500 € totals) es destinarà, en productes i serveis, a dues entitats socials de Girona: Càritas Diocesana de Girona i Plataforma Educativa. Per cert, si voleu participar al concurs "El pas del temps" d'Ambisist, encara hi sou a temps!

Si la fotografia és l'art que ens permet catpurar instants del nostre món i mostrar-lo tal com és, en aquests casos també ens permet veure que també pot ser un bon motor de responsabilitat socia d'aquells que, precisament, es situen rere la càmera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada