dijous, 2 de juny de 2011

Trampa de foc: una tragèdia, una història d'amor i un polsim d'esperança sobre el 8 de març

Foto: Núria Martí Constans

El passat divendres 6 de maig al vespre vaig tenir el goig, l'honor i, alhora, la responsabilitat, de presentar el llibre "Trampa de foc" de la Núria Martí Constans a la Llibreria 22. Em preguntava, privadament quan m'ho va proposar i publicament a la presentació, perquè la Núria Martí m'ho havia proposat a mi...

Les connexions podrien ser moltes, i entre elles possiblement hi havia el fet de ser finalista del premi Casero l'any 2007, o també perquè va guanyar els Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter l'any 2008...I si li faltava un motiu, segurament el va trobar en la publicació d'un apunt, el passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, sobre aquest llibre, Trampa de foc, al bloc de Plataforma Educativa... La Núria diu que va quedar satisfeta amb la meva presentació, la qual cosa em tranquilitza, ja que un servidor, gens avesat a aquests afers, no les acabava de tenir totes...

En tot cas el que sí us puc assegurar és que aquest és un llibre, de lectura fàcil, que com amb la resta de novel·les de la Núria us atraparà, un llibre amb una mirada (molt necessària, també necessària!) femenina, un llibre amb tensió, angioxa i drama, un llibre que novel·la els fets, reals, que van originar la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març... Però també és un llibre amb una bonica història d'amor, amb un petó i amb un polsim final d'esperança...

Ho vaig dir aleshores i ho reitero també aquí: és un llibre molt recomenable, no perquè ho digui jo, sinó perquè l'ha escrit la Núria Martí Constans!

Aquí teniu un vídeo de la presentació elaborat per l'Associació de Lectura Fàcil:

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per tot, Roger! Primer de tot per la magnífica presentació que vas fer i després per tots els teus comentaris, tan positius: aquests materials de Lectura Fàcil són tan necessaris que sóc feliç de contribuir-hi. Se m'encomana el teu entusiasme i em fas venir ganes d'escriure'n més! Que contenta que estic de ser una miqueta "Casero"! Una abraçada ben forta!

    ResponElimina