dimecres, 8 de juny del 2011

Bon Verb, molta Gràcia i bon joc a la @bibemiliaxargay de #SarriadeTer

D'entre les múltiples qualitats de l'enigmista sarrianenc Josep Maria Sansalvador i Provensal hi ha el verb i la gràcia, que com molts altres enigmistes ell també té el dó de fer-los anar junts com si d'un tàndem es tractés: Verb i Gràcia!

I en Josep Maria va fer, de nou, humil gala de les seves virtuts en la presentació del llibre Verb i Gràcia. 1000 i + enigmes verbals (LlibreriaUniversitària), del qual ell n'és co-autor, a la la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter. Se'l veia content i es va mostrar molt agraït: "moltes verb i gràcies per la vostra assistència!"


La presentació, amb una arquitectura molt acurada, va donar molt de joc! De fet va ser una de les presentacions de llibre més juganeres (i per tant divertides) i participatives i interactives que he anat; i també va ser una presentació molt coral...

En Josep Maria Sansalvador va presentar els altres autors tot jugant, jugant amb ells i també amb el públic! Éren ells, i elles, qui estratègicament camuflats, confonent-se entre el nombrós públic, responien amb delit els primers enigmes que en Josep Maria, com a mestre de cerimònies, anava llençant! I a cada enigma es desvetllava no només el mot amagat, sinó un dels autors o atures del llibre! I a cada un d'ells i elles els va anar preguntant, després, el "què-qui-com" del llibre...


I el joc va seguir, després sí, amb la participació del públic: els autors del llibre van plantejar-nos, a l'entusiasta públic, un total de 15 enigmes, amb la voluntat no només de jugar, sinó de jugar per guanyar, els 4 millors, un exemplar del llibre Verb i Gràcia!

Ben provistos de paper i llapis (llapis per al record, d'una extingida caixa gironina d'estalvis provinvial, que no provinciana, o potser sí, absorbida, engolida, per una estrella... o qui sap si per un forat negre!), el públic anàvem rumiant tots i cada un dels enigmes que els enigmàtics autors ens van plantejar... "difamador de la maquinària agrícola", "el peix que no diu ni piu", "la que desfila donant exemple"...

Els qui no vam rebre per obsequi el llibre, molt gustosament el vam comprar i fer signar per en Josep Maria Sansalvador, que jugant a casa va omplir la biblioteca i que amb les seves "amistats perilloses" ens va fer passar una agradable, divertida i juganera matinal de dissabte!


Ah!, per cert... el llibre ja ha fet les delícies de la família: hi vam jugar tot anat en coxte... el camí se'ns va fer més curt!

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per l'article, que no t'havia pogut agrair fins ara. L'he enllaçat al bloc de Verb i Gràcia.
    Salutacions!

    ResponElimina