dijous, 16 de setembre del 2010

És un brollador d'orígen volcànic, no termal

El Caldàrium de Sarrià de Ter o, el què és el mateix, la "piscina-remullapeus" d'aigua calenta. Foto: Twitxr Roger Casero

O si més no fins que no es demostri el contrari...

En qualsevol cas des del PSC de Sarrià de Ter dies enrere vam fer aquest comunicat:

El PSC demana al govern que contextualitzi la “piscina” termal en el seu orígen volcànic i lamenta que no s’hi hagi instal•lat cap element escultòric

El grup socialista celebra que s’hagi trobat un ús públic, tal i com es va preveure 7 anys enrere, al brollador d’aigua calenta del Pla dels Socs

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter preveu presentar properament una instància demanant al govern municipal que la “piscina” termal construïda recentment es contextualitzi en el seu origen volcànic, i no romà, per evitar confusions.

Pel PSC de Sarrià de Ter vincular, amb el nom de “caldàrium” aquesta “piscina” pot confondre l’origen i característiques d’aquest brollador d’aigua calenta provinent d’un pou excavat per Torras Hostench als anys seixanta, pel què demana que als panells informatius es contextualitzi correctament l’origen del brollador d’aigua calenta.

Segons Roger Casero, portaveu del grup municipal socialista, “si no tenim constància de la vinculació d’aquest brollador amb la vil·la romana, el què pedagògicament seria més correcte és aprofitar el seu origen volcànic per fer difusió de la presència i influència volcànica del volcà de can Guilana”.

D’altra banda el PSC de Sarrià de Ter lamenta que no s’hagi aprofitat la construcció de la “piscina” termal per fer-hi un element escultòric integrant-lo a l’entorn. Segons Casero “tal i com l’Assumpció Vila ja ha exposat al seu bloc, lamentem que s’hagi perdut l’oportunitat per instal·lar algun element artístic o escultòric, integrant-lo en el propi projecte de la “piscina” termal, alhora que també lamentem que ni la idea ni el projecte hagin estat presentats prèviament ni als veïns i veïnes ni al nostre grup municipal per a fer-hi aportacions de millora”.

Malgrat això el PSC celebra que finalment s’hagi trobat un ús públic al brollador d’aigua calenta del Pla dels Socs, tal i com ja ho va proposar i defensar en la tramitació del projecte d’urbanització al setembre de l’any 2003 en què el PSC, llavors al govern, proposava, entre d’altres accions, la preservació del brollador d’aigua calenta del Pla dels Socs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada