dilluns, 27 de setembre del 2010

D'aquí no passes!



Així de clar i així de simple: d'aquí no passes!

Aquest és el principal missatge que Save the Children vol fer arribar als joves en el seu ús de les xarxes socials amb el portal "de aquí no pasas".

Som nosaltres qui hem de posar el límit al nostre nivell de privacitat a internet, amb la nostra presència ales xarxes socials.

"De aquí no pasas" convida els joves a tenir cura d'ells mateixos a les xarxes socials amb una sèrie de recomanacions i instrccions per ajustar el nivell de privacitat i estar alerta per disminuïr el propi nivell de vulnerabilitat.

Recomanacions del tipus: compte amb...compartir la contrasenya, que ho controlin tot de tu, fer-te amic de qualsevol, les fotos que publiques a les xarxes, coquetejar...

Pel que fa a les instruccions s'informa de quina manera podem modular el nostre nivell de privacitat a Facebook, Twitter, Tuenti o Myspace..., explicant d'una manera molt entenedora els avantatges / inconvenients de tenir més o menys activats els nivellde privacitat: geolocalització, usuaris  bloquejats...

La finalitat és establir els nostres propis límits seguint aquella màxima que sempre hauria de funcionar: no facis ni diguis online allò que no faries ni diries offline! I res millor per una navegació plaent, per una participació positiva i divertida a les xarxes socials, que una navegació segura.

Que ningú decideixi per tu, tu poses els teus límits, tu decideixes el teu nivell de privacitat a la xarxa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada