dilluns, 20 de setembre del 2010

Nous sentits i noves formes de treballar, un document d'ECAS


A mitjans del mes de juliol de l'any passat es va celebrar, a Barcelona, el Congrés Treball i Ciutadania, organitzat per ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social).

Mesos després ECAS ha publicat el primer dels tres Quaderns Treball i Ciutadania que dónen continuïtat a la temàtica del congrés.

El primer quadern, Nous sentits i noves formes de treballar (pdf, 27 pàg. 1,22 MB) inclou, tal i com destaca ECAS, "textos del sociòleg Robert Castel, de la Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, Sara Berbel, i de diversos participants en les jornades del 2009".

Els altres dos quaderns, Treballador i ciutadà: els vincles actuals i Reptes de futur: responsabilitats compartides es preveu que siguin publicats a l'octubre i al desembre de 2010 respectivament.

La publicació d'aquests documents esdevé una valuosa eina de reflexió i anàlisi, mesos després de la celebració del congrés, sobre l'economia i l'ocupació, i la seva relació amb la ciutadania, en la complexa i complicada situació de crisi econòmica que estem vivint i patint, reflexió que es fa des de les entitats socials.

ECAS amb aquestes tres publicacions culmina un treball de participació i reflexió, dels diferents agents implicats (entitats, empreses, administracions) al voltant de la inserció sòciolaboral dels col·lectius en situació de risc d'exclusió en moments de crisi.

Enhorabona per la feina i gràcies per aquesta publicació.

-----------------------------
pd: també et poden interessar:
Congrés Treball i Ciutadania: Robert Castel (I de V), del dilluns 20 de juliol de 2009.
Congrés Treball i Ciutadania: Saul Karsz (II de V), del dimarts 21 de juliol de 2009.
Congrés Treball i Ciutadania: Joan Majó (III de V), del dimecres 22 de juliol de 2009.
Congrés Treball i Ciutadania: algunes reflexions (IV de V), del dijous 23 de juliol de 2009.
Congrés Treball i Ciutadania: documents (V de V), del divendres 24 de juliol de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada