divendres, 27 d’agost del 2010

La música de fons del soroll de l'Estatut #ElCanviReal


Sense cap mena de dubte al llarg d'aquests 7 anys l'Estatut ha estat el veritable epicentre polític a Catalunya i en les relacions entre Catalunya i Espanya. Ha estat l'Estatut el què ha marcat l'agenda política dels darrers governs de la Generalitat, el presidit per Maragall i també el presidit per Montilla.

Però a pesar de l'Estatut, més enllà de l'Estatut i també gràcies a l'Estatut aquests darrers anys de governs progressistes, catalanistes i d'esquerres el què hem tingut a Catalunya són uns governs que ha governat i molt.

La música de fons d'aquests governs catalanistes i d'esquerres ha estat govern, govern i govern.


Veurem quin futur ens dibuixen les properes eleccions al Parlament per al nostre País, però de moment ja sabem quin present, a pesar, més enllà i gràcies a l'Estatut, i sobretot a la determinació del govern de la generalitat i del president Montilla, quin ha estat el canvi real del nostre present que ens han dibuixat els governs de progrés d'aquests darrers anys.

Des del PSC ho expliquem aquests dies a través de la precampanya El Canvi Real, una campanya molt visual que evidencia gràficament com hem transformat Catalunya en comparació amb els governs de CiU.

I sí, podrem discutir del futur que volem per al nostre País (Independència, federalisme o autonomia?), però el balanç i la comparativa amb els governs de CiU és, com ha dit Collboni, incontestable. Aquesta és la música de fons dels darrers governs de la Generalitat:
Més mestres
Més places d'escola bressol
Més famílies amb ajudes per llogues o hipotques
Més Mossos d'Esquadra
Més finançament de l'Estat per a Catalunya
Més catalans tenen garantit l'abastament d'aigua en cas de sequera
Més quilòmentres de Metro
Més km d'autovies sense peatges
Més hectàrees de regadiu
Menys temps d'espera per a les intervencions quirúrgiques
...

--------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada