dimecres, 26 de maig del 2010

El Coro, ara sense connexió pública a internet

Que al Coro s'hagin tret els ordinadors amb connexió pública a internet no ens agrada, però el què ens desagrada encara menys, és més, el qyè de veritat ens preocupa és la poca vocació de servei públic del govern municipal de Sarrià de Ter .

D'un temps ençà al Coro no hi ha ordinadors i, per tant, no hi ha possibilitat de connexió publica a internet. El govern ha retirat els ordinadors que hi havia per renovar l'equipament informàtic d'un altre equipament, el del Centre Cívic la Cooperativa. Diuen que els motius són econòmics: abans de comprar ordinadors nous per la Cooperativa, els agafen del Coro. No nego que la Cooperativa no necessités renovar el seu equipament, però calia fer-ho a costa d'un altre?

El problema és que d'aquesta manera ara al Coro ja no és un equipament amb connexió pública a internet... El govern municipal de Sarrià de Ter (ERC+CiU) torna a tenir problemes de definició, de concepte de servei públic. Diuen que els ordinadors eren infrautilitzats, de manera que en comptes de potenciar.ne el seu ús, opten simplement per eliminar-los,; bé, per portar-los a la Cooperativa... Ni van pensar en deixar-ne, com a mínim, un!

El Coro és un equipament públic municipal que es va inaugurar l'any 2006, entre d'altres serveis acull els serveis socials, l'Esplai de la Gent Gran i l'oficina municipal d'atenció a la gent gran del poble. Malgrat ser un equipament destinat preferentment als serveis socials i a la gent gran és un equipament obert a tot el poble i que al llarg d'aquesta anys també ha acollit activitat cultural (encara ara), de joves i vinculada a les noves tecnologies.

Precisament l'ús de les noves tecnologies era una de les voluntats i peticions expresses de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de Caixa Catalunya, qui va aportar part de la inversió feta a l'equipament (120.000 €); aquesta voluntat s'alienava amb la del govern municipal d'aleshores (PSC), potenciant així el el Coro com un equipament de generador de relacions intergeneracionals. És amb aquesta voluntat, amb una clara vocació de servei públic, que a la cafeteria del Coro, a la planta baixa, accessibles a tothom, es va situar una bateria d'ordinadors.

Diu el govern que els motius són econòmics, però, de quants diners estem parlant? No ens podem permetre, a Sarrià de Ter, comprar dos, quatre ordinadors? De què parlem, de 4.000 €? Que curiós, però, que quan al pressupost del 2010 hi faltaven més de 80.000 € per l'oblit de pressupostar el Centre Cívic de la Coperativa el govern els va fer aflorar augmentant, de la nit al dia, els ingressos en més de 80.000 €... Queda clar que el problema no és econòmic; el factor econòmic és l'excusa que ells donen, però nosaltres, el grup municipal del PSC no piquem, a nosaltres no ens la poden colar: el problema és de concepte, és de servei públic.

Demanarem al govern que torni a equipar el Coro amb ordinadors amb connexió a internet, que dóni valor al servei públic que ha de prestar aquest equipament municipal; les seves explicacions no ens convencen, els seus motius no estan, ni de bon tros justificats. Els propers dies farem i presentarem la instància corresponent...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada