dimarts, 11 de maig del 2010

Navegació segura per les xarxes socials

Les xaxres socials estan influint d'una manera directa sobre les nostres vides, sobre la nostra identitat (la on-line i també la off-line), sobre la nostra manera de relacionar-nos, de comunicar-nos d'informar-nos,  d'informar, de compartir...

Ens hi aboquem sovint sense saber-ne massa o, com a mínim, sense conèixer del tot els seus riscos i les precaucions que hem de tenir presents, potser encegats per la seva facilitat i immediatesa d'ús, i perquè en realitat quasi ningú es llegeix íntegrament les condicions d'ús.

De la mateixa manera que per circular per carrer, bé a peu, en bicicleta, en moto o en cotxe és necessari conèixer, i en la majoria de casos certificar-ne el coneixement, el codi de circulació, que ens permet gaudir, a priori, d'una circulació més segura, aquesta Guia de la l'ús segur de les xarxes socials (pdf, 600BK, 25 pàg.), editada pel CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya),  ens permetrà gaudir d'una navegació i ús de les xarxes socials més informada, i per tant segura i possiblement més plaent, alhora que per orientar als nostres fills i filles en el seu aprenentatge necessari de navegació.

Us en recomano la lectura; és molt amena, planera, entenedora i no es perd en tecnicismes. No es tracta d'alarmar-nos i bandejar les xarxes socials, ans al contrari, la qüestió és informar-nos per poder gaudir, amb seguretat, de les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada