dimarts, 4 de maig del 2010

Jo vull Zapatero a la campanya!


Estic d’acord amb el què Jaume Collboni va dir l’altre dia sobre la possible participació de Zapatero a la propera campanya electoral al Parlament de Catalunya quan afirmava que potser no seria el més prudent per les actuals tensions polítiques (TC) entre Catalunya i Espanya, entre els governs de Catalunya i Espanya. Però que no sigui el més prudent no vol dir que no sigui necessari.

Per mi la presència de Zapatero a la propera campanya no és només necessària, és imprescindible! No crec que el PSC podem permetre’ns el luxe de prescindir, ja no del màxim representant del partit al qual estem confederats, sinó del president del govern de l’Estat. Ara bé, seria desitjable que la seva participació a la campanya es fes en el marc, no de tensió política com l’actual, sinó de major comunió política entre els governs de Catalunya i Espanya sobretot i especialment pel que fa a l’Estatut de Catalunya.

Entenc que és en aquesta direcció que el PSC va emetre el comunicat, per voluntat expressa de Montilla, en què assegurava que Zapatero participarà a la campanya; i és en aquesta mateixa línia que Francesc Vallès, coordinador dels parlamentaris del PSC al Congrés de Diputats i al Senat quan va afirmar aquest dilluns a Catalunya Ràdio, sobre si el text aprovat al Parlament de Catalunya per la renovació del TC, que “(...) és que si això acaba arribant al Congrés és evident que el PSOE hi haurà acabat votant a favor”.

A partir d’aquestes declaracions de Vallès la versió digital de l’Avui va titular: El PSC insisteix que convencerà ZP per aprovar al Congrés la resolució del Parlament sobre el TC

En qualsevol cas, més enllà de les declaracions i contradeclaracions d’aquests darrers dies, el què cal és que tan el PSC com el PSOE remin en la mateixa direcció pel que fa a la defensa de l’Estatut i de les regles de joc.

Jo vull Zapatero a la campanya, jo vull Zapatero, ara ja no premetent, sinó defensant l'Estatut!

---------------------

pd1: escolta l'entrevista de Manel Fuentes a Francesc Vallès


pd2: Entrevista de Público a José Montilla: "España es hoy más federal que en 2006 gracias al Estatut"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada