dilluns, 3 de maig del 2010

Juli Fernández: Catalunya i Espanya no s'ho mereixen

Juli Fernández Iruela, parlamentari del PSC al Congrés de Diputats per Girona. Foto: PSC

Sense desmerèixer en absolut les paraules d'Antoni Castells a El Matí de Catalunya Ràdio, ans al contrari, fins i tot aplaudint-les, el què m'agradaria és destacar les que ha escrit un altre company socialista, el Diputat del PSC al Congrés per Girona Juli Fernández, aquest dissabte 1 de maig al diari El Punt sota el títol "Catalunya i Espanya no s'ho mereixen".

Aquests en són alguns fragments:
(...)
"És incomprensible que, després de 30 anys de democràcia, algunes de les institucions bàsiques, com el TC, no entenguin quina és la realitat d'Espanya; una Espanya plural, diversa, i amb realitats nacionals i culturals específiques, com les que representa la societat catalana. Després de 30 anys, els catalans i les catalanes no podem estar justificant i defensant de manera permanent els nostres sentiments, la nostra cultura i la nostra llengua.
(...)
Espanya necessita un compromís social i polític per trobar un encaix definitiu a Catalunya, amb el respecte mutu dels fets diferenciats, la llengua, els costums, els símbols nacionals, etcètera. Només d'aquesta manera ens desempallegarem de la reivindicació permanent i ens instal·larem en un clima de normalitat i de treball per la millora de la ciutadania.
(...)
Els socialistes catalans volem, d'una vegada per totes, que Espanya ens tingui en estima com una mare hi té les seves filles, com una filla especial, diferent de la resta. Una filla, Catalunya, que vol continuar estimant la mare però que vol trobar la normalitat en el respecte per les diferències."

Més enllà de compartir el què en Juli expressa al seu article, voldria subratllar que el què també m'agrada és una petita part del títol del mateix, la conjunció "i" entre Catalunya i Espanya... Massa sovint sembla que l'únic nexe possible entre aquestes dues paraules sigui una "o"...
-----------------------

pd: entrevista de Manel Fuentes a Antoni Castells, Conseller d'Economia, a El Matí de Catalunya Ràdio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada