dijous, 18 de març del 2010

Els 20 anys del Centre de Visitants

Fins al 2030!. 20 anys, prorrogables a 5 anys més, és el període de durada de la cessió de l'equipament municipal al Consell Comarcal pel Centre de Visitants del Gironès. 20 anys són els que haurem d'esperar els sarrianencs i sarrianenques per recuperar l'equipament que ara cedirem i que, qui sap, potser abans del 2030 trobarem a faltar...

Avui dijous el Ple municipal de Sarrià de Ter aprovarà la cessió amb el vot contrari del PSC. Aquest passat dimarts dia 16 el PSC de Sarrià de Ter vam fer aquest comunicat, després de ser informats de la durada de la cessió:

El PSC troba excessiu cedir 1.000 metres quadrats durant 25 anys per ubicar-hi el Centre de Visitants del Gironès

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter troba excessius els termes en què s'ha aprovat la cessió d'un equipament municipal al Consell Comarcal del Gironès per a la construcció del Centre de Visitants. El PSC troba excessiu que es cedeixin mil metres quadrats de patrimoni municipal, dividits en dues plantes, per ubicar-hi Centre de Visitants del Gironès durant un període de vint anys ampliable a cinc més.

Pel portaveu del PSC de Sarrià de Ter, Roger Casero, "aquest és un espai que quedarà hipotecat durant els propers vint anys a mans del Consell Comarcal i és possible que en un futur el trobem a faltar per donar cabuda a serveis i equipaments que necessitaran els veïns i les veïnes de Sarrià de Ter".

El PSC de Sarrià de Ter considera que l'error del govern és no valorar prou detingudament la disponibilitat present i futura de sòl per a equipaments públics al poble, tenint present que l'espai que es cedeix és l'únic que actualment l'ajuntament té mínimament construït i disponible. Roger Casero recorda que "tot el sòl per equipament municipal del Mas Boscosa es cedirà a la UdG pel Campus de Ciències de la Salut i qualsevol nou equipament que es faci per donar serveis municipals per al Sarrià de Ter de la propera dècada s'haurà de fer d'obra nova o reformant algun equipament ja existent".

El PSC considera que aquest és un projecte sobredimensionat i que es podria haver plantejat només cedint per al Centre de Visitants una part de la planta baixa de l'equipament i mantenir l'espai del primer pis per a les necessitats presents i futures de Sarrià de Ter. D'altra banda, el PSC troba a faltar en la proposta del Centre de Visitants un estudi de mercat i econòmic del projecte, tenint en compte qüestions que possiblement no han estat prou valorades per a l'emplaçament. L'equipament estarà situat fora i lluny dels circuits i patrimoni turístics de la comarca. Tampoc no sabem quants llocs de treball directes i indirectes generarà -tenint present el seu elevat cost- ni si asolirà l'objectiu de tenir 30.000 visitants per any.

Pels socialistes, l'emplaçament a Sarrià de Ter no és fruit d'una aposta estratègica del Consell Comarcal del Gironès, sinó de la retallada pressupostària del projecte i del procés de descartar altres municipis -Sant Gregori, Bordils i Quart- on s'havia projectat prèviament. Per Roger Casero: "El Centre de Visitants no és un equipament reclamat pel poble ni al servei del poble. És un projecte errant del Consell Comarcal que, després de la retallada del Feder, de 4 milions a 900.000 euros, ha trobat en el govern de Sarrià de Ter un equipament que li compensa la retallada de la inversió".
Pel PSC, tot i que el projecte té un cost de 900.000 euros, el valor de la cessió dels mil metres quadrats de l'equipament municipal és aproximadament de 2 milions d'euros, tenint present el valor de la construcció feta, el valor del sòl i els costos d'urbanització. Per això, els socialistes de Sarrià de Ter preveuen votar en contra de la cessió d'aquest equipament al Consell Comarcal en el proper ple municipal, a l'espera, d'altra banda, que el govern dóni resposta a les sis al·legacions que va presentar dura nt el període d'informació pública.

----------------------------------

pd: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts:
Dilapidant el patrimoni municipal de Sarrià, del dimarts 26 de gener de 2010.
Exalcalde vs alcalde pel centre de visitants, del dimarts 9 de febrer de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada