dilluns, 15 de març del 2010

El comunicat de premsa de les al·legacions del PSC per la cessió del Centre de Visitants

L'Assumpció, la Iolanda, la Loli i un servidor (grup municipal del PSC de Sarrià de Ter): la cessió ens sortirà molt cara, també socialment. Foto i peu de foto: Twitxr Roger Casero.

El dijous de la setmana passada el PSC de Sarrià de Ter vam presentar una instància (pdf)  les 6 al·legacions del PSC de Sarrià de Ter a l'expedient de cessió pel Centre de Visitants del Gironès. Aquest és el comunicat de premsa que vam fer i publicar, l'endemà divendres, al nostre web:

El PSC presenta fins a sis al·legacions a la cessió de patrimoni municipal per al Centre de Visitants del Gironès

La tramitació de l'expedient de cessió gratuïta d'un equipament municipal al Consell Comarcal del Gironès per emplaçar-hi el futur Centre de Visitants del Gironès planteja dubtes al PSC

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter ha presentat una instància amb les sis al·legacions que els socialistes fan a la tramitació de l'expedient de cessió gratuïta al Consell Comarcal de Gironès d'un equipament municipal per al futur emplaçament del Centre de Visitants del Gironès.

Segons el portaveu del PSC a l'Ajuntament, Roger Casero, “després d'haver analitzat l'expedient de la cessió gratuïta no podem fer res més que mostrar la nostra contrarietat i preocupació per com el govern municipal està tramitant aquesta cessió, amb irregularitats de procediment i amb confusió en els metres quadrats que es volen cedir”.

Aquests són, breument, els sis punts que al·lega el PSC de Sarrià de Ter:

1.- Manca d'un decret d'alcaldia d'aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Gironès -signat a finals de l'any passat-, i d'autorització de l'alcalde per a la seva signatura, així com l'absència d'un posterior acord de ratificació de la Junta de Govern Local o en Ple d'aquest decret. Pel que fa a aquesta qüestió el PSC de Sarrià de Ter troba preocupant la negativa de l'alcalde a portar el conveni de col•laboració al Ple municipal davant la petició que Roger Casero va fer-li en el darrer Ple municipal del mes de gener d'enguany.

2.- No coincidència entre els metres quadrats que es volen cedir de l'equipament municipal que especifica el conveni de col•laboració entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal (1.081m2) i els que descriuen dos informes urbanístics dels serveis tècnics municipals (807,78 m2 i 863,90 m2) que formen part de l'expedient de cessió.

3.- La discrepància amb el contingut d'un certificat que forma part de l'expedient i que assegura que “l'esmentat bé (...) no precedeix del percentatge d'aprofitament urbanístic de cessió obligatòria i gratuït”. El PSC considera que, tal com descriu un informe de 2006, l'equipament fou adquirit fruit de la compensació de la cessió de sòl lliure i per equipaments i de sòl d’aprofitament mig.

4.- La manca d'un informe econòmic on, a part del càlcul del valor de l'estructura, que s'esmenta en un informe urbanístic, es detallin la repercussió del valor del sòl i dels costos d’urbanització.

5.- La manca, també en l'expedient, del projecte constructiu de l'equipament.

6.- La priorització dels usos inicialment previstos, recollits en el projecte de l'Ajuntament de Sarrià de Ter de la SALA POLIVAMENT (AUDITORI) I ESPAIS DE DIFUSIÓ D'ARTS VISUALS de desembre de 2006.

El PSC de Sarrià de Ter es manté contrari a la cessió gratuïta que està tramitant el govern municipal, “una cessió”, segons Roger Casero "que els veïns i veïnes de Sarrià de Ter pagarem molt cara socialment i econòmicament, perdent espais per equipaments necessaris pel nostre poble i fent una cessió d'un espai municipal per equipaments que té un valor aproximat de dos milions d'euros que el govern municipal estalvia al Consell Comarcal".

--------------------------------

pd1: avui dilluns al vespre (podia haver estat el divendres passat, però no va poder ser) el grup municipal del PSC tindrem una reunió amb el govern municipal on ens explicaran el projecte. Una reunió que celebrem tenir finalment, però que arriba com a mínim 3 mesos tard... Des del mes de novembre, com a mínim, que el govern prepara aquesta qüestió i ni tan sols abans de signar el conveni de col·laboració, a principis de desembre de 2009, el govern, l'alcalde, ens va informar de res...

pd2: demà dimarts el govern i els redactors del projecte faran una reunió a les 21 h al Coro per explicar el projecte; una mica tard, també, tenint present que la decisió ja està coll avall...

pd3: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts:
Dilapidant el patrimoni municipal de Sarrià, del dimarts 26 de gener de 2010.
Exalcalde vs alcalde pel centre de visitants, del dimarts 9 de febrer de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada