dijous, 25 de març del 2010

Escoltar Mayor Oreja? Quin mal d'orelles!

Imatge: Los Calvitos

 
Diu Mariano Rajoy: 'Hay que escuchar a Mayor Oreja sobre terrorismo, yo le escucho' (El Mundo). El pitjor de l'afirmació de Rajoy és que l'hagi fet després que Mayor Oreja fés afirmacions com aquestes:

"el proyecto de ETA y el de Zapatero no es de adversarios, sino de aliados potenciales, porque los dos buscan lo mismo, una España debilitada". (Mayor y la infamia anunciada. El País) 
"Se trata que ETA se haga presente en los ayuntamientos y en las instituciones del País Vasco, y una segunda parte en las elecciones generales, donde ETA devolvería el favor a Zapatero para ayudarle a ganar las generales". (La Razón)

Mayor Oreja no és un polític retirat que, des de la seva llunyania, llança dards enverinats contra el govern de Zapatero. Mayor Oreja és actualment eurodiputat pel PP i tampoc cal oblidar que va ser, durant uns quants anys (1996-2001), Ministre de l'Interior. No hauria de ser més prudent tenint presents les seves anteriors responsabilitats de govern?

Que Mayor Oreja faci afirmacions com aquestes és greu però malauradament tampoc ens sorprèn massa, doncs de tots és conegut que ell forma part de la línia més dura del PP: no en va és un dels patrons, i dels més alienats amb la línia "aznariana", de la FAES. Sobre aquestes declaracions el propi Aznar ha dit: "hasta ahora ha tenido razón en lo que ha dicho" (El Mundo).
Però que després d'aquestes afirmacions la reacció de Rajoy sigui d'aquesta tebiesa, fa basarda. El que hauria de fer és desautoritzar-lo i ser ell qui marqués la línia ídeològica sobre la lluita contra el terrorisme... No cal que sigui agressiu, el que es troba a faltar en Rajoy és fermesa!.

Amb unes afirmacions tan greus com aquestes hauria de ser ell, i no el seu equip (El País), qui posés les coses del seu partit al seu lloc, no necessàriament defensant el govern, sinó esvaïnt qualsevol dubte sobre la seva integritat democràtica en aquesta qüestió!

Faria bé, el PP en general i  Mariano Rajoy en particular, de no escoltar tan Mayor Oreja... i menys sobre terrorisme!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada