dilluns, 4 de gener del 2010

L'últim sopar (del 2009): bó, bonic, barat


Foto publicada al meu Twitxr

No ha de ser necessàriament, l'últim sopar, el darrer atracament a la cartera a mà armada, per més que a la mà hi hagi més una escumadera que no pas una pistola. A casa, que som família nombrosa, ho tenim molt clar quan un preu toca multiplicar-lo per 5!. 

Fa uns anys que el Cap d'Any el passem entre família i amics, aquest any 9 adults i 7 mainades, d'edats variades, entre els 3 i els 13 anys... El secret d'un bon, boníssim i econòmic sopar de cap d'any és fer-lo una mica entre tothom: uns el primer, d'altres el segon, d'altres les postres, d'altres el beure, pensant també amb el menjar de la mainada i els amfitrions la casa... Comptat i debatut, encara no 10 euros per adult, comptant-hi tot el tec per grans i petits: sopa de galets, salsitxes amb tomata i pastís de xocolata per la mainada; pica-pica variat per tothom, acompanyat de vi blanc i refrescos i pels adults amanides de canonges, broxetes de tomata xerry i formatge feta, pastissos de verdura i una mena de piononos (i 2), pollastre farcit amb prunes, pastís de xocolata, vi negre, refrescos, cava, torrons i, a mitja nit, el raïm!. I el millor, una taula envoltada de família i amics amb qui compartir-la esdevé el major dels plaers!

Naturalment cal ajustar-se a les necessitats de cada un i potser algun any, anys a venir, quan les nostres filles vulguin passar el cap d'any amb la colla, potser amb la Sira triarem altres opcions... En qualsevol cas les Festes Nadal en general i el Cap d'Any en particular no hauria de ser sinònim d'àpats cars, caríssims alguns, ni tampoc excesivament copiosos!

----------------------------------------------

pd: tenint present que el preu del sopar de Cap d'Any del Pavelló de Sarrià de Ter no era car, dels menys de 20 euros que ens va costar a tots cinc el sopar amical i familiar de cap d'any d'enguany, si haguéssim optat pel del Pavelló, insisteixo, tot i no ser car, ens hauria costat en total 109 euros (32 els adults i 15 cada mainada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada