dijous, 7 de gener del 2010

Carta del President Montilla a 201 entitats en agraïment pel suport a l'Estatut



Si al seu di vaig aplaudir la iniciativa dels diaris catalans de compartir l'editorial "La dignitat de Catalunya", ara també aplaudeixo que el President de la Generalitat agraeixi  a les entitats que hi van donar suport, així com també a l'Estatut, a través d'aquesta carta.

I és que em sembla que encara no es pot donar per perduda la batalla de l'Estatut, no sense que hi hagi primer la sentència, independentment del què digui,  i tampoc sense la posterior resposta política del govern de la Generalitat i elspartits amb representació parlamentària... Seria com si ara el Barça ja donés per perduda l'eliminatòria de Copa contra el Sevilla, després de perdre 1-2 a casa...


Benvolgut amic,

T’escric per agrair-te el suport públic que la teva institució ha fet en les darreres setmanes a l’Estatut de Catalunya. Un suport que, com a President de la Generalitat, considero especialment rellevant davant d’una propera sentència del Tribunal Constitucional que podria afectar els interessos de Catalunya, identificats i representats en el nostre Estatut.

Més de dues-centes institucions i associacions polítiques, acadèmiques, empresarials, sindicals, esportives, professionals, culturals, i eclesiàstiques han expressat el seu suport a la nostra llei de lleis, arran de l’extraordinari impacte que ha tingut en l’opinió pública catalana i espanyola l’editorial conjunt “Per la Dignitat de Catalunya”, un text publicat per dotze capçaleres que posa de relleu en la seva forma i en el seu fons la voluntat dels ciutadans de Catalunya de defensar l’Estatut aprovat majoritàriament en referèndum.

Un cop més, la unitat social i cívica de la societat catalana s’ha manifestat amb total fermesa, generant un sentiment col•lectiu d’afirmació confiada i positiva. He dit molts cops que la unitat ens farà forts i també que vetllar pel destí dels afers públics no és només una tasca de la política i dels polítics. Tothom és protagonista del present i del futur de Catalunya. Gràcies un cop més. Et prego que facis extensiu el meu missatge d’afecte i agraïment a totes les persones que formen part de la teva organització. Heu convertit en fets aquelles conegudes paraules: “No et preguntis què pot fer el teu país per tu, pregunta’t què pots fer tu pel teu país”.

Estic convençut que el desplegament constant i efectiu de l’Estatut és la millor manera de defensar-lo i l’actitud que millor serveix els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans. I si arriba el moment en el que calgui donar una nova resposta política i cívica, clara i unitària, estic segur que Catalunya podrà comptar amb el teu suport, de nou, i amb el de la institució que representes.

Et desitjo el millor per aquest any 2010 que tot just comença. Espero que feu realitat tots els vostres projectes. Compteu, sempre, amb el suport del Govern de Catalunya i amb el meu compromís personal de fer-vos costat en tot allò que estigui a les nostres mans. Junts, institucions i ciutadania, fem Catalunya.

Moltes gràcies.

José Montilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada