dijous, 28 de gener del 2010

1 comentari, 2 respostes: més sobre la cessió gratuïta de 1.081m2

Anònim ha dit...
Considero que no cal que la gent del poble coneguem els detalls de la gestió del dia a dia del poble.
Però aquest cas és diferent. S'està decidint el FUTUR DEL POBLE, el futur de molts metres d'equipaments que ni jo ni els meus fills gaudirem, ni podrem decidir res sobre la seva gestió. Ho trobo un greu error per part del govern de Sarrià, un malbaratament de fons públics i una solució fàcil per enllestir ràpid uns espais que havien de ser del poble.
Mentre uns es pengen medalles per la gran oportunitat que significa el Centre de Visitants Comarcal pel nostre poble, i la oposició local s'aferra a criticar-ho, els veïns ens lamentem del preu que haurem de pagar com a poble.
Mentre alguns fan referèndums per decidir el futur del país, altres ja han oblidat què és la participació ciutadana i ja no els preocupa la opinió del poble.
Què passa amb els usos que hi havia previstos en aquest espai? Que potser sobràven metres?
Quins beneficis reals, que jo no sóc capaç de veure, hi ha darrera aquest projecte? Per què s'han fet els tractes amb el Consell amb tant secretisme? Per què no s'ha informat a la població, com es va fer a altres llocs, quan el Centre havia de ser a casa seva? Quin document ha recollit mai la necessitat de crear un punt d'acollida de visitants al poble? Quina Agenda 21 Local, quin Programa Electoral, quin Pla Estratègic Municipal?
Alguns dels habitants del Sarrià del futur, volem tenir equipaments adequats a les nostres necessitats, i dubtem sobre els beneficis reals d'aquest projecte. No volem decisions precipitades, no volem errors que comprometen el nostre futur!
Si aquest és el poble que volem, heu pensat com el voldrem d'aquí a uns anys?

Aquest comentari d'un anònim està publicat a l'apunt Contingut de la reunió informativa del PSC de Sarrià de Ter sobre el conveni pel Centre de Visitants del Gironès d'aquest bloc i també en un apunt del bloc del primer tinent d'alcalde (CiU) de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

Aquestes són les dues (i diferents) respostes als respectius blocs d'aquest comentari anònim:

Lluís Aymerich ha dit...
En primer lloc vull agrair els comentaris del meu comunicant, tot i que també vull aclarir que no es tracta de cap tipus de malbaratament de fons públics, ja que com penso haver explicat clarament, és simplement la cessió temporal d'ús i no pas l'alienació de patrimoni. És donar utilitat en benefici de Sarrià de Ter i de la Comarca del Gironès a un espai que estava sense projecte, sense definició dels seus usos i sense finançament.
Respecte a la preocupació del comunicant sobre al preu que haurem de pagar com a poble, li he de confirmar, com ja pensava haver deixat clar en el meu escrit original, que la inversió que es portarà a terme per part del Consell Comarcal i que és de 900.000€ serà finançat pel propi Consell conjuntament amb el Fons FEDER, sense cap cost pel nostre poble, ni d'inversió, ni de manteniment.
En definitiva, permeti’m esquematitzar les respostes que vostè em reclama:
1.- No hi ha malbaratament de patrimoni perquè només és una cessió temporal d’us, restant intacte la propietat del patrimoni de Sarrià de Ter.
2.- Els beneficis reals per a Sarrià, seran els de poder gaudir d'unes instal•lacions on hi haurà present el patrimoni cultural, artístic, històric i social de Sarrià, amb cost zero pels sarrianencs.
3.- No hi ha cap mena de secretisme ni decisions precipitades, ans el contrari, hi ha una negociació serena però ferma, amb el Consell Comarcal per tal d'obtenir el màxim de benefici per a Sarrià, sense oblidar que formem part d'una comarca que també ens estimem.
Moltes gràcies
Lluís Aymerich

------------------
Roger Casero Gumbau ha dit...
Benvolgut anònim,
quan el govern compara el Centre de Visitants amb la Facultat de Medicina perd totalment la perspectiva; el de la Facultat és un projecte explicat abastament abans de prendre cap decisió (l'alcalde Pichardo ho va anunciar a l'estiu del 2006) i el conveni amb la UdG no es va signar fins després de les eleccions municipals ja amb el nou govern.Efectivament aquest és un projecte que s'ha aprovat sense que se'ns informés i que ara haurem de fer mans i mànigues (entre elles criticar-ho des de l'oposició, però sobretot aportar informació) per tirar-ho enrere, fet que només veig possible si la població, els veïns i veïnes, reaccionem.De fet aquest és un conveni que ni tan sols ha aprovat el Ple... El més trist és que a nosaltres ja no ens sorprèn aquesta actitud del govern...Gràcies per haver-te aturat un moment al meu bloc i per prendre't la molèstia de fer-hi el comentari.Atentament.
RogerAquest és el debat que ha eludit el govern signant un conveni (d'amagat, sense informar-nos) de col·laboració per la cessió gratuïta (bé, de gratuïta res de res! D'acord que no es perd la propietat, però sí que es cedeix, amb els m2, el valor de l'equipament ja construït: el valor, el cost econòmic de la cessió és evident, és innegable!) de 1.081 m2 d'equipament municipal al Consell Comarcal; i el govern l'ha eludit en l'àmbit polític i en l'àmbit ciutadà...

Però a partir del moment en què des del PSC qüestionem la cessió (al desembre de 2009), a partir del moment en què des del PSC informem als veïns i veïnes, el debat és inevitable... Hi està disposat el govern?

-------------------------------------

pd: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts:
Dilapidant el patrimoni municipal de Sarrià, del dimarts 26 de gener de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada