dijous, 14 de gener del 2010

Ja estic analògicament apagat!


Segons informava dies enrere el diari El Punt, avui, dijous 14 de gener de 2010, el centre emissor de senyal analògic de televisió de Sarrià de Ter s'apagrà i, amb ell, s'apagarà el seu senyal analògic, com ho faran també d'altres centres emissors, encara que tal i com també informava el Diari de Girona, encara hi ha zones fosques per a la TDT.

Malgrat l'apagada d'aquest centre emissor a Sarrià de Ter el senyal analògic encara arribarà per mitjà del centre emissor de Rocacorba, que el mantindrà encara actiu. A Sarrià de Ter, com al poble veí de Sant Julià de Ramis, el senyal de televisió es rep per mitjà del centre emissor de Rocacorba (és el cas de la comunitat de veïns on visc) i, a les zones d'ombra d'aquest senyal, a través del citat centre emissor de Sarrià de Ter.

A casa, però, malgrat seguim rebent el senyal analògic (Rocacorba) vam avançar la nostra particular apagada analògica a principis de juliol del 2009, mig any abans del previst. Detectats alguns problemes de senyal en la recepció digital per interferències del senyal analògic la comunitat de veïns de l'edifici on visc vam decidir avançar-nos a l'apagada analògica i des de mitjans de l'any passat només rebem el senyal digital...

És cert que amb la TDT podem guanyar i guanyarem millores en la qualitat del senyal (imatge i so), de les aplicacions (futures) i d'oferta televisiva, però de moment res de tot això s'ha traduït en una millora general en la qualitat de continguts...

Tot sovint, veient alguns dels nous canals i, sobretot, alguns dels seus programes (també dels canals i programes de sempre) penso que més que activar l'apagada analògica, caldria promoure directament l'apagada de la televisió!. Per sort només cal prémer un botó!.

-------------------------------------

pd1: En aquest document (Centres emissors de TDT, pdf, 18 pàgines) hi trobaràs els centres emissors de TDT a Catalunya. I aquesta és la nota del Departament de Cultura i Mitjans Audiovisuals de la Generalitat on explica la segona apagada analògica, que afecta a 640 municipis de 28 comarques.

pd2: sobre la TDT també en parla en Sam Enfot, redactor en cap del The Sarrià News de la revista Parlem de Sarrià, al seu bloc, en una de les seves particulars PARIDES (Pensaments Atípics, Rareses I Definicions EStranyes)

pd3: més apunts d'aquest bloc sobre la tv, a l'enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada