dilluns, 25 de gener de 2010

Contingut de la reunió informativa del PSC de Sarrià de Ter sobre el conveni pel Centre de Visitants del Gironès

Aquesta és la presentació en power point de la reunió informativa que vam fer el PSC de Sarrià de Ter aquest divendres passat.

Per anar posant les coses al seu lloc, en poques paraules podem ben afirmar que aquesta cessió gratuïta de 1.081 m2 de l'Ajuntament de Sarrià de Ter al Consell Comarcal no és precisament gratuïta... A Sarrià de Ter ens surt molt cara!

Destacaria sobretot les intervencions del públic que vam recollir:

TORN OBERT DE PARAULES

(extracte de les intervencons del públic)‏

El conveni de cessió preveu algun tipus de compensació econòmica del Consell Comarcal a Sarrià de Ter? Ens compensaran la recollida d'escombraries?

Com a veí de Sarrià de Ter què m'aportarà a mi el Centre de Visitants del Consell Comarcal?

Cedint aquest espai perquè el Consell Comarcal hi faci el seu projecte penso que perdem la capacitat de decidir, en el futur, què volem fer amb aquest equipament per Sarrià de Ter. Podriem considerar la cessió una malversació de fons públics.

Jo també felicito el Consell Comarcal. L'operació li surt rodona: volia un Centre de Visitants de 4.000.000 d'euros i al final en tindrà un de 2.900.000 euros, aportant-hi menys de 450.000 euros, aportant Sarrià de Ter gran part dels diners que no vindran d'europa.

Sembla que el govern no farà marxa enrere. Què podem fer els veïns i veïnes per aturar aquesta cessió de 1.000 m2 valorats en 2 milions d'euros?

I la resposta final resumida que hi hem escrit, a la darrera diapositiva:
Des del PSC de Sarrià de Ter us animem a presentar la instància per demanar que el govern informi públicament i de manera oberta d'aquesta operació, també per fer-li sentir que una decisió d'aquesta importància política, social i econòmica no es pot prendre d'esquenes i d'amagat del poble.

--------------------------------

pd: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts: